Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300

de gaby_duceag in Torturi, 22 Ian 2012 | 2579 vizualizari

 

La multi ani, tata! Sa-l tina Dumnezeu sanatos sa aiba parte de intelegere, liniste si tot ce e mai bun.

 

INGREDIENTE

blat- diametrul aprox 20 cm dar a iesit prea inalt, l-am taiat in 3 iar dintr-o foaie am facut copiilor un tort mic :)))

  • 5 oua
  • o cana zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • un zahar vanilat
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

crema

  • 500 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri zahar
  • un plic gelatina(12gr)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 300 visine fara samburi
  • 200 ml smantana

glazura

  • 50 gr unt
  • 120 gr ciocolata cu lapte

frisca pentru ornat - eu am pus si putin ness in ea :D suc de visine pentru insiropat

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300:

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu-n praf de sare adaugand treptat zaharul pana obtinem o compozitie care la atingere formeaza tepi, lucioasa si ferma.
Galbenusurile le frecam cu uleiul.

Preincalzim cuptorul.

Le adaugam peste albusuri amestecand usor.
Punem faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt, adaugam si apa si omogenizam.
Ungem o cratita sau o forma de tort(cu diametru de aprox 20cm) cu ulei, presaram faina pe fundul ei si turnam compozitia pentru blat.

Bagam la cuptor si coacem la foc mic 40 min .(depinde si de cuptor, testati cu o scobitoare).
Scoatem si lasam la racit apoi il taiem in 3 pe orizontala.
Al meu a iesit prea inalt si am folosit doar doua parti, din cealalta facand un tort mic copiilor :P.

Mixam frisca pentru crema impreuna cu smantana , zaharul si vanilia.
Gelatina o lasam 5 min la hidratat in cateva linguri apa.
Scoatem samburii visinelor.

Adaugam 50 ml. apa peste gelatina si o diluam pe baie de abur.Rece, o adaugam peste frisca, punem si visinele stoarse usor si omogenizam.

Asezam primul blat, il insiropam cu suc de visine si intindem jumatate din crema.

Intr-un ibric topim ciocolata impreuna cu untul.
Lasam sa se raceasca apoi intindem peste crema (ca in foto)
Bagam 2-3 min la frigider, intindem restul de crema si asezam al doilea blat.
Il insiropam cu suc de visine apoi imbracam tortul in frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300 141837
retete culinare - Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300 141838
retete culinare - Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300 141840

COMENTARII (68)

ela 1

26.01.2012, 08:15

cam greu doamna,cam greu ,acum pot sa ma intorc la somn linistita

diaconta 1

27.01.2012, 15:46

Gaby, la Premium la Tortul Roz,ai pus link de la tortul asta
mie-mi plac amandoua oricum

gaby_duceag 1

27.01.2012, 17:07

asa e
error ))
sarumana, raman datoare
cred ca stiu ce-ai prefera sa-ti dau))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L