Tort cu visine si crema de branza

de getix in Torturi, 2 Iun 2013 | 2872 vizualizari

 

Am tot cautat sa fac ceva racoros si am dat peste acesta reteta din revista ,,Secretele bucatariei,, care mi-a atras atentia pentru ca nu ai nevoie de cuptor si inca ceva : spun ei a o portie contine doar 270 calorii , deci merita incercat ! Zis si facut !

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 150 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri visinata sau alta tarie
  • 3 linguri miere

Crema :

  • 300 g branza dulce (eu am folosit branza de vaci PILOS)
  • 280 g iaurt
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 plicuri gelatina alimentara
  • 2 linguri cacao

Mai avem nevoie de:

  • 1 borcan mare compot de visine,
  • 2 plicuri glazura de gelatina
  • 4 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema de branza:

Am topit untul peste care  am adaugat biscuitii maruntiti in robot, mierea, cacaoa si visinata.Am amestecat bine toate ingredientele apoi am tapetat fundul  formei de tort cu  compozitia obtinuta .Am dat la rece .

Am scurs visinele din compot, le-am pus peste blatul obtinut si am introdus iar forma la rece .  Compotul  l-am folosit  la prepararea  glazurii de gelatina  conform instructinilor de pe plic, adica am amestecat zaharul cu praful de gelatina am turnat compotul + putina apa (avem nevoie de 500 ml de lichid) si am pus pe foc pana a dat in fiert . Tot acest lichid fierbinte l-am turnat peste blat si visine. Se lasa putin pana se ma raceste apoi se introduce iar  forma la  frigider.

 Pentru crema, am amestecat toate ingredientele de mai sus, adica branza, iaurtul, zaharul, cacaoa . Gelatina am hidratat-o in  putin lapte apoi am  dizolvat-o pe foc. Am luat cateva linguri (2-3) din crema de branza si am amestecat cu gelatina apoi am turnat tot amestecul peste crema de branza si  am mixat bine. Crema  obtinuta se pune peste  visine si se da la rece pentru 3-4 ore.

Am ornat cu visine din compot si o glazura de ciocolata.Peste glazura am pus o folie cu basici ( ideea am luat-o de la Dia). Este foarte usor si racoros! Noua ne-a placut sper ca si voua !

 

TIPS-URI

1

pentru blat se pot folosi si piscoturi in loc de biscuiti

RETETA IN IMAGINI

Tort cu visine si crema de branza-0
Tort cu visine si crema de branza-1
Tort cu visine si crema de branza-2
Tort cu visine si crema de branza-3
Tort cu visine si crema de branza-4
Tort cu visine si crema de branza-5
Tort cu visine si crema de branza-6
Tort cu visine si crema de branza-7
Tort cu visine si crema de branza-8
Tort cu visine si crema de branza-9

COMENTARII (34)

getix

getix 1

03.06.2013, 21:31

elucubratii

mihaelar63

mihaelar63 1

07.06.2013, 17:47

Si daca azi ploua , tot ar merge

getix

getix 1

07.06.2013, 21:31

ca bine zici Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!