Tort cu visine si crema de vanilie

de diaconta in Torturi, 5 Aug 2016 | 884 vizualizari

 

Pentru că în luna iulie cele două surori ale mele au avut aniversarea şi pentru că am petrecut câteva zile minunate împreună,nu puteam să nu le pregătesc un tort.


Dorinţa lor a fost să fie ceva simplu,care să nu-mi răpească prea mult timp,mai ales că eram în vizită la nepoata mea şi nu aveam prea multe ingrediente la îndemână.


Chiar dacă nu a fost ceva sofisticat,a fost foarte gustos,mai ales că vişinele au fost culese din propria grădină de nepoata mea.


 


O combinaţie minunata de blat pufos,jeleu de vişine acrişoare şi cremă aromată de vanilie.

 

INGREDIENTE

Blat (tava cu diametrul de 28 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Sare

Crema de vanilie:

  • 500 g mascarpone
  • 1 plic budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • Vanilie

Pentru stratul de visine si jeleu:

  • 300 g visine fara sâmburi
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema de vanilie:

Visinele le-am pus cu zahar si le-am lasat pâna ce au lasat suficient sirop.

Am tapetat forma în care am copt blatul cu hârtie de copt si am asezat visinele scurse de sirop.

Cu cât vor fi mai multe visine,cu atât va fi mai gustos.

In siropul lasat am adaugat o lingura de faina si am fiert pâna ce s-a îngrosat.

Am lasat jeleul sa se raceasca si am pregatit blatul,dupa reteta de aici.

Am pus compozitia de blat peste visine si am pus la cuptor  la 200 de grade.Dupa 15 minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.

Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Am rasturnat blatul pe un  platou iar peste visine am pus jeleul pregatit.

Cât timp  s-a copt blatul,am pregatit crema.

Am pregatit budinca din lapte si praful de budinca.Am adaugat vanilia.

Am lasat-o sa se raceasca.

Am mixat crema mascarpone cu o lingura de zahar,apoi am încorporat budinca racita.

Am pus crema deasupra tortului si am presarat putina cacao.

Am lasat la frigider sa se raceasca foarte bine,apoi l-am servit.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu visine si crema de vanilie-0
Tort cu visine si crema de vanilie-1
Tort cu visine si crema de vanilie-2
Tort cu visine si crema de vanilie-3
Tort cu visine si crema de vanilie-4
Tort cu visine si crema de vanilie-5
Tort cu visine si crema de vanilie-6
Tort cu visine si crema de vanilie-7

COMENTARII (19)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

07.08.2016, 10:20

dantes

dantes 1

08.08.2016, 06:56

Delicios!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

08.08.2016, 18:12

racoritor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!