Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie

de adriana65 in Torturi, 23 Iun 2009 | 7246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 15 g unt
  • - 3 oua
  • - 180 g zahar
  • - 100 g faina
  • - 50 g amidon
  • - 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 600 g visine
  • - 150 g zahar
  • - 2 linguri amidon
  • - 400 ml lapte
  • - 1 plic praf de budinca de vanilie
  • - 2 linguri de zahar
  • - 100 g unt
  • Mai aveti nevoie de:
  • - o forma tort
  • - 300 ml frisca
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • - 50 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie:

Pentru blat topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp bateti o spuma din oua si zahar. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si le cerneti apoi deasupra spumei de oua, amestecati usor, si la final adaugati si untul.

Se tapeteaza forma de tort cu hartie cerata, turnati compozitia de blat in ea, neteziti uniform. Se da la copt pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor, se desprinde hartia cerata si se lasa blatul la racit. Dupa racire se taie in doua.

Pentru umplutura se pun visinele impreuna cu 150 g zahar intr-o oala mica pe foc. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.

Amestecati amidonul cu 3 linguri de apa, adaugati-l in oala si lasati sa dea un clocot. Luati oala de pe foc, lasati sa se raceasca.

Pentru crema se amesteca praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de zahar; se dauaga budinca si se fierbe amestecand continuu. Se lasa la racit.


Untul se taie cubulete, se mixeaza pana devine spumos, apoi se adauga budinca rece de vanilie .

Atentie! se mixeaza la viteza maxima si se adauga budinca cate putin, altfel riscati sa se taie crema!

Finisare: Puneti primul blat pe un platou, fixati in jurul lui forma in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, turnati usor visinele, apoi crema de unt cu vanilie si dati la frigider pentru cca 60 minute. Se scoate, se pune blatul doi deasupra si se unge cu frisca batuta bine.

Deasupra se pune ciocolata rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie 4738
retete culinare - Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie 4739
retete culinare - Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie 4740
retete culinare - Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie 4741
retete culinare - Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie 4742

COMENTARII (7)

adriana65 1

13.07.2009, 08:50

Vă mulţumesc la toţi. Nu ezitaţi să preparaţi tortul , este delicios.

elena1988 1

02.02.2011, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!