Tort cu visine si iaurt

de mirela0911 in Torturi, 8 Noi 2011 | 6687 vizualizari

 

Pentru ca e prima oara cand imi sarbatoresc ziua alaturi de voi, am facut acest tort cu mare drag si pe care vi-l ofer virtual alaturi de un pahar cu suc, sampanie, ce doreste fiecare. Pentru acest tort m-am inspirat din mai multe retete de pe bucataras.ro si din reviste.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • 100g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 150g faina
  • 35 ml ulei
  • un praf de sare
  • Pt.rulada:
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 1/2 lgt. praf de copt
  • dulceata de visine
  • Pt. umplutura:
  • 1 pachet piscoturi
  • 2 cani smantana
  • 1 cana iaurt gras
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg zahar
  • 1 plic gelatina
  • visine din compot
  • 125ml zeama de compot
  • Pt. decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si iaurt:

Blatul: Se separa albusurile de galbenus. Se bat spuma tare impreuna cu sarea, zaharul vanilat si zaharul pudra. Galbenusurile s amesteca cu uleiul si se toarna in fir peste albusuri amestecandu-se usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt folosindu-se miscari de jos in sus pentru a omogeniza compozitia. Se toarna aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se lasa la 180 de grade cca 30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Cand este gata se scoate sp se lasa la racit.

Rulada: Se face rulada pe care o umplem cu dulceata de visine. 

Umplutura: Se amesteca smantana cu iaurtul, se adauga zaharul vanilat si zaharul si se mixeaza bine pana se topeste zaharul. Visinele din compot le curatam de samburi si le lasam sa se scurga. Se adauga in compozitia de smantana gelatina hidratata si topita in zeama de compot, visinele scurse si piscoturile rupte in bucati. Se amesteca bine.

Asamblare tort: Se taie blatul in doua. Forma de tort cu peretii detasabili se imbraca intr-o folie alimentara. Se aseaza pe fundul tavii jumatatea de blat insiropat usor cu zeama de compot. Pe margini se aseaza una langa alta felii de rulada taiate de 1 cm grosime. In mijloc se toarna umplutura de smantana, se pune cealalta parte de blat insiropat si se da la frigider pentru cel putin 2 ore. 

Se orneaza cu frisca si visine din compot sau dupa imaginatia fiecaruia. Inainte de ornare se scoate din forma de tort cu grija si se aseaza pe un platou.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu visine si iaurt 132895
retete culinare - Tort cu visine si iaurt 132896
retete culinare - Tort cu visine si iaurt 132897
retete culinare - Tort cu visine si iaurt 132898
retete culinare - Tort cu visine si iaurt 132899
retete culinare - Tort cu visine si iaurt 132900
retete culinare - Tort cu visine si iaurt 132901
retete culinare - Tort cu visine si iaurt 132970

COMENTARII (68)

mihaelar63 1

30.11.2011, 00:17

Mirela desi nu mai gasesc tort , te rog sa accepti si din partea mea un sincer ,, La multi ani !!!

mirela0911 1

30.11.2011, 20:47

antici_g multumesc

mirela0911 1

30.11.2011, 20:52

dany
mihaelar tort nu mai este si bineinteles ca accept sincera urare, multumesc din suflet

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S