Tort cu zmeura 1

de Lau in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 855 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 500 ml frisca
  • 300 g zmeura(congelata)
  • 3 linguri de zahar

DECOR

  • 1 plic de tort jelle rosu
  • 250 ml sirop de zmeura
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura 1:

BLAT-albusurile le mixam cu un praf de sare,

Galbenusurile le mixam cu zaharul,dupa care adaugam untul topit si racit si laptele.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacao,dupa care adaugam peste galbenusuri,omogenizam si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam usor cu o lingura.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care blatul il taiem in doua.

CREMA-Frisca o mixam bine pana se intareste.

Adaugam zaharul peste zmeura si lasam sa se scurga bine,dupa care o pisam si amestecam cu frisca.

Eu am incercat sa fac in forma de cizma dar nu mi-a iesit:)

Asezam prima foaie insiropam adaugam crema,a-2 foaie si decoram cu plicul de tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu zmeura 1-0
Tort cu zmeura 1-1
Tort cu zmeura 1-2

COMENTARII (32)

Lau

Lau 1

11.12.2012, 09:26

mihaelar63

mihaelar63 1

10.01.2013, 16:34

Ce bunatate !!!

Lau

Lau 1

10.01.2013, 17:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!