Tort cu zmeura

de silvi0ara in Torturi, 29 Iun 2010 | 1721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 100g unt moale 
  • 100g zahar 
  • 100g faina 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • o priza sare 
  • 2 oua    
  • Pentru crema:  
  • 300g branza de vaci  
  • 140g iaurt  
  • 140g smantana  
  • 4 linguri zahar  
  • coaja rasa de la o limeta  
  • 400g zmeura  
  • 2 linguri zahar  
  • 500ml frisca lichida  
  • 3 linguri zahar  
  • 2 plicuri gelatina pudra    
  • Pentru glazura:  
  • 100g ciocolata neagra  
  • 50g unt    
  • Pentru ornat:  
  • frisca batuta  
  • 200g zmeura proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Blatul:

Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180 grade pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.

Crema:

Se inmoaie gelatina in apa rece.Se dau in fiert fructele impreuna cu 2 linguri de zahar,apoi le pasam cu blenderul.Branza se amesteca impreuna cu iaurtul,smantana,4 linguri de zahar si coaja de limeta.Se adauga pireul de fructe si gelatina dizolvata.Apoi se adauga jumatate din frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar.Se taie blatul in doua se aseaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza pe blat crema de branza,iar deasupra se pune zmeura proaspata si cateva jumatati de cirese,se acopera cu al doile blat si se lasa la frigider 2 ore,dupa care se indeparteaza inelul.

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la cuptorul cu microunde,se amesteca bine si se imbraca tortul in glazura de ciocolata,apoi se orneaza cu frica pastrata.Suprafata tortului se decoreaza cu fructe proaspete sau dupa preferinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu zmeura-0
Tort cu zmeura-1
Tort cu zmeura-2
Tort cu zmeura-3
Tort cu zmeura-4
Tort cu zmeura-5
Tort cu zmeura-6
Tort cu zmeura-7
Tort cu zmeura-8
Tort cu zmeura-9
Tort cu zmeura-10
Tort cu zmeura-11
Tort cu zmeura-12

COMENTARII (21)

silvi0ara 1

30.06.2010, 22:51

Lasa Gabita,ca pentru tine fac unul nou.

gaby_duceag 1

01.07.2010, 17:55

aaaa, ala era vechi? )))))

nadina73 1

04.07.2010, 22:53

e trecuta deja la favo super bine arata nota 10 cu felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04