Tort cu zmeura

de silvi0ara in Torturi, 29 Iun 2010 | 4766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 100g unt moale 
  • 100g zahar 
  • 100g faina 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • o priza sare 
  • 2 oua    
  • Pentru crema:  
  • 300g branza de vaci  
  • 140g iaurt  
  • 140g smantana  
  • 4 linguri zahar  
  • coaja rasa de la o limeta  
  • 400g zmeura  
  • 2 linguri zahar  
  • 500ml frisca lichida  
  • 3 linguri zahar  
  • 2 plicuri gelatina pudra    
  • Pentru glazura:  
  • 100g ciocolata neagra  
  • 50g unt    
  • Pentru ornat:  
  • frisca batuta  
  • 200g zmeura proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Blatul:

Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180 grade pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.

Crema:

Se inmoaie gelatina in apa rece.Se dau in fiert fructele impreuna cu 2 linguri de zahar,apoi le pasam cu blenderul.Branza se amesteca impreuna cu iaurtul,smantana,4 linguri de zahar si coaja de limeta.Se adauga pireul de fructe si gelatina dizolvata.Apoi se adauga jumatate din frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar.Se taie blatul in doua se aseaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza pe blat crema de branza,iar deasupra se pune zmeura proaspata si cateva jumatati de cirese,se acopera cu al doile blat si se lasa la frigider 2 ore,dupa care se indeparteaza inelul.

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la cuptorul cu microunde,se amesteca bine si se imbraca tortul in glazura de ciocolata,apoi se orneaza cu frica pastrata.Suprafata tortului se decoreaza cu fructe proaspete sau dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

silvi0ara 1

30.06.2010, 22:51

Lasa Gabita,ca pentru tine fac unul nou.

gaby_duceag 1

01.07.2010, 17:55

aaaa, ala era vechi? )))))

nadina73 1

04.07.2010, 22:53

e trecuta deja la favo super bine arata nota 10 cu felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ananas