Tort cu zmeura si aroma de trandafiri

de diaconta in Torturi, 6 Aug 2016 | 540 vizualizari

 

De ceva vreme primisem de la draga mea  mea prietenă Laura,un premiu delicios,un borcănel cu  dulceaţă aromată de trandafiri şi o sticluţă cu sirop de trandafiri.


Până acum gustasem doar dulceaţă de trandafiri din comerţ şi nu m-a prea încântat gustul.


Si pentru că vroiam să testez  această dulceaţă,m-am gândit la o reţetă încercată de  multe dintre prietenele mele dragi de pe Bucătăraş.


“Epidemia” a plecat de la reţeta Bunicii,iar  apoi fetele au preluat-o şi au adaptat-o după gusturile lor.


La fel şi eu,am plecat de la reţeta pregătită de Merişor dar am mai modificat-o puţin şi am folosit în loc de zahăr,Green Sugar pulbere,un îndulcitor natural cu zero indice glicemic şi zero calorii.


 


Voi puteţi însă să folosiţi zahăr în reţetă.

 

INGREDIENTE

Blat(forma cu diametrul de 20 cm):

  • 3 oua
  • 150 g Green Sugar pulbere(sau zahar)
  • 150 g faina
  • Sare

Bezea cu aromă de trandafiri:

  • 5 albusuri de ou
  • 3 linguri Green Sugar pulbere(sau zahar)
  • Zeama de lamâie
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • Sare
  • O picatura colorant roşu (optional)

Caramel:

  • 4 linguri Green sugar pulbere(sau zahar)

Crema de zmeura si mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g zmeura
  • 1 lingura Green Sugar (sau zahar)
  • Pentru ornat: zmeura si frunze de lamâiţă
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si aroma de trandafiri:

Blatul l-am pregatit dupa reteta de aici, într-o forma de 20 cm.

Intr-o cratita cu acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4 linguri de Green Sugar(zahar).Mare atentie sa nu se arda pentru ca va deveni amarui.

Am “îmbracat” peretii cratitei cu zaharul caramelizat,apoi am pregatit bezeaua.

Am mixat cele 5 albusuri cu un praf de sare.Când spuma a devenit ferma am adaugat zaharul si zeama de lamâie.

La final am încorporat usor dulceata de trandafiri.

Eu am pus si o picatura de colorant rosu pentru un contrast de culoare.

Am turnat bezeaua în cratita în care am caramelizat zaharul,apoi am pus cratita într-o alta cratita mai mare ,în care am pus apa fierbinte.

Astfel pregatite,le-am introdus la cuptor la 180 de grade pentru  35 de minute.

Am oprit focul si am lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor.

Dupa ce s-a racit,am pus blatul peste bezea,am asezat deasupra un platou si cu o miscare ferma,am rasturnat cratita.

Astfel caramelul se va scurge si se va îmbiba în blat..

Pentru crema am mixat crema mascarpone cu o lingura de  Green Sugar.

Zmeura am zdrobit-o cu furculita si am amestecat-o cu crema de mascarpone.

Cu  aceasta crema am îmbracat tortul.

L-am decorat si l-am lasat la frigider peste noapte.

Nu este greu de pregatit,doar eu m-am întins la vorba/scris,ca de obicei J))))

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-0
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-1
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-2
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-3
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-4
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-5
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-6
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-7
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-8
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-9
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-10
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-11
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri-12

COMENTARII (16)

mirela0911

mirela0911 1

07.08.2016, 20:49

Wow wow wow! La cum arata, cred ca a fost tare bun!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

21.08.2016, 19:31

mihaelar63

mihaelar63 1

05.09.2016, 22:30

Ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12