Tort cu zmeura si aroma de trandafiri

de diaconta in Torturi, 6 Aug 2016 | 3328 vizualizari

 

De ceva vreme primisem de la draga mea  mea prietenă Laura,un premiu delicios,un borcănel cu  dulceaţă aromată de trandafiri şi o sticluţă cu sirop de trandafiri.
Până acum gustasem doar dulceaţă de trandafiri din comerţ şi nu m-a prea încântat gustul.
Si pentru că vroiam să testez  această dulceaţă,m-am gândit la o reţetă încercată de  multe dintre prietenele mele dragi de pe Bucătăraş.
“Epidemia” a plecat de la reţeta Bunicii,iar  apoi fetele au preluat-o şi au adaptat-o după gusturile lor.
La fel şi eu,am plecat de la reţeta pregătită de Merişor dar am mai modificat-o puţin şi am folosit în loc de zahăr,Green Sugar pulbere,un îndulcitor natural cu zero indice glicemic şi zero calorii.
 
Voi puteţi însă să folosiţi zahăr în reţetă.

 

INGREDIENTE

Blat(forma cu diametrul de 20 cm):

  • 3 oua
  • 150 g Green Sugar pulbere(sau zahar)
  • 150 g faina
  • Sare

Bezea cu aromă de trandafiri:

  • 5 albusuri de ou
  • 3 linguri Green Sugar pulbere(sau zahar)
  • Zeama de lamâie
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • Sare
  • O picatura colorant roşu (optional)

Caramel:

  • 4 linguri Green sugar pulbere(sau zahar)

Crema de zmeura si mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g zmeura
  • 1 lingura Green Sugar (sau zahar)
  • Pentru ornat: zmeura si frunze de lamâiţă
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si aroma de trandafiri:

Blatul l-am pregatit dupa reteta de aici, într-o forma de 20 cm.

Intr-o cratita cu acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4 linguri de Green Sugar(zahar).Mare atentie sa nu se arda pentru ca va deveni amarui.

Am “îmbracat” peretii cratitei cu zaharul caramelizat,apoi am pregatit bezeaua.

Am mixat cele 5 albusuri cu un praf de sare.Când spuma a devenit ferma am adaugat zaharul si zeama de lamâie.

La final am încorporat usor dulceata de trandafiri.

Eu am pus si o picatura de colorant rosu pentru un contrast de culoare.

Am turnat bezeaua în cratita în care am caramelizat zaharul,apoi am pus cratita într-o alta cratita mai mare ,în care am pus apa fierbinte.

Astfel pregatite,le-am introdus la cuptor la 180 de grade pentru  35 de minute.

Am oprit focul si am lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor.

Dupa ce s-a racit,am pus blatul peste bezea,am asezat deasupra un platou si cu o miscare ferma,am rasturnat cratita.

Astfel caramelul se va scurge si se va îmbiba în blat..

Pentru crema am mixat crema mascarpone cu o lingura de  Green Sugar.

Zmeura am zdrobit-o cu furculita si am amestecat-o cu crema de mascarpone.

Cu  aceasta crema am îmbracat tortul.

L-am decorat si l-am lasat la frigider peste noapte.

Nu este greu de pregatit,doar eu m-am întins la vorba/scris,ca de obicei J))))

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si aroma de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

07.08.2016, 20:49

Wow wow wow! La cum arata, cred ca a fost tare bun!

Rahela Velicu 1

21.08.2016, 19:31

mihaelar63 1

05.09.2016, 22:30

Ce deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu fructe de padure