Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 1 Ian 2012 | 2546 vizualizari

 

La multi ani dragi bucatarasi pentru anul 2012!!!Tot binele din lume si tot ce e mai frumos ,eu va doresc sa aveti parte!!:-*

 

INGREDIENTE

blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri faina cu varf

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 5 foi gelatina(8 grame au toate)

Pentru jeleu:

  • 250 ml suc de zmeura
  • 8 foi gelatina(13 gr toate)

Glazura:

  • 140 ml frisca lichida
  • 130 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
  • frisca pentru decor
  • jeleuri de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si glazura de ciocolata:

Blatul:

Mixam ouale cu zaharul spuma.

Apoi punem apa si uleiul.

Incorporam praful de copt si esenta.

La final punem faina treptat si amestecam bine pana obtinem compozitia blatului.

Luam o tava rotunda de tort ,o tapetam cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si o nivelam.

Dam tava in cuptorul incins pana blatul este copt,la o temperatura potrivita(cam 20 de minute).

Cand este gata,il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem pe jumatate.

Jeleul:

Hidratam 10 minute, gelatina, in apa rece.

Dupa ce s-a hidratat o topim pe baie de aburi sau la microunde.

O amestecam cu sucul de zmeura si omogenizam foarte bine.

Luam tava in care am copt blatul si punem folie alimentara.

Turnam jeleul in tava si il lasam pana se incheaga foarte bine si e rece(deci il tineti la loc putin racoros).

Crema:

Punem gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.

Mixam smantana pana se face ca o frisca.

Adaugam untul si zaharul si frecam bine,pana ce acesta din urma se topeste.

Apoi punem mascarponele si il amestecam bine,dupa care zmeura bine scursa de zeama(eu am avut congelata si de asta a trebuit putin scursa).

Mixam la o viteza mica,apoi aromatizam cu esenta de vanilie.

Gelatina o topim pe baie de aburi sau la microunde 10 secunde.

O amestecam in crema de zmeura.

Preparam un sirop din sucul scurs de la zmeura si cateva linguri de apa.(sau puteti face un sirop din apa cu zahar si vanilie).

 O tava detasabila de tort  o imbracam in folie alimentara.

Punem prima foaie de blat si o insiropam.

Deasupra venim cu foaia de jeleu(aveti grija sa nu se rupa,ca este finuta),apoi turnam crema si o intindem uniform.

Punem si ce-a de a 2a foaie si o insiropam.

Dam tortul putin la rece si pregatim glazura.

Glazura:

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida,ciocolata rupta bucatele si untul.

Punem vasul la foc mic,si lasam acolo pana ciocolata se topeste si totul devine ca o smantana mai groasa.

In acest timp invartiti mereu in glazura.

Cand este gata o lasam sa se raceasca.

Glazura rece(dar nu intarita)o turnam pe suprafata tortului.

Dam la frigider si lasam sa se intareasca.

Scoatem tortul pe un platou si il ornam pe margini cu frisca si deasupra jeleuri de zmeura.

Eu am vrut frisca in degradeuri,asa ca ,in tubul de ornat am pus o lingura frisca,apoi presaram un praf de cacao,iar frisca,iar un praf de cacao si tot asa.

In momentul in care ornati iese ca niste degradeuri.

Pofta buna dragii mei!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-0
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-1
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-2
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-3
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-4
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-5
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-6
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-7
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-8
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-9
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata-10

COMENTARII (46)

Rocsi

Rocsi 1

03.01.2012, 20:52

Atunci o dam sotului tau,poate el papa!!

nadina73

nadina73 1

04.01.2012, 13:56

La multi ani! Tortu e minunat,la fel si voi,santeti tare dulci porumbeilor,ma bucur tare mult pt voi

Rocsi

Rocsi 1

04.01.2012, 20:27

La multi ani draga Nadina...Multumesc pentru complimente..tu mereu esti draguta si scumpa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!