Tort Cupidon

de Miha in Torturi, 14 Feb 2010 | 4436 vizualizari

 

Happy Valentine's Day!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri amidon
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de lapte:
  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 150 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 4 linguri frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca batuta
  • nuca de cocos rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cupidon:

Blat:


Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.


Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.


Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.


Crema de lapte:


Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.


Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.


Crema pentru ornat:


Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.


Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))


Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte. Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.


Iubiti-va mult! :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Cupidon 17208
retete culinare - Tort Cupidon 17209
retete culinare - Tort Cupidon 17210
retete culinare - Tort Cupidon 17211
retete culinare - Tort Cupidon 17307

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (67)

Miha 1

26.02.2012, 21:20

Multumesc!

iunik 1

14.03.2013, 00:14

wow,fara cuvinte

abstract01 1

18.12.2013, 17:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!