Tort curcubeu

de ianculubita in Torturi, 26 Oct 2013 | 2893 vizualizari

 

Buna dimineata dragilor!!Azi e dubla sarbatoare pentru mine,chiar daca nu stau bine de loc cu sanatatea,nu trebuie sa fiu trista pentru ca in urma cu 40de ani eram cea mai fericita fata de pe pamant si mireasa in acelasi timp, pentru ca-mi gasisem jumatatea,am avut o nunta asa cum o visam,doar frigul nu l=am prevazut!!!
Va invit la masa mea de sarbatoare!!

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 1 cana faina
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • sare
  • coloranti alimentari
  • 8 linguri zahar
  • Glazura
  • 1 cana smantana pentru frisca
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 1 cana zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort curcubeu:

Intr-un vas punem faina amestecata cu zaharul pudra si cernute

Albusurile batute spuma cu sare,sare de lamaie,aromele,adaugand zaharul treptat iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;impoartim compozitia in trei boluri,amestecam in fiecare ce colorant avem,rasturnam in forma neunsa,pe rand cu grija sa nu se amestece intre ele;lasam la cuptor 30-35min sau pana ce aluatul atins cu degetul,nu mai revine la loc,sau cel mai simplu,testul cu scobitoarea;dupa ce s-a copt,rasturnam imediat forma pe un platou(sa nu va asteptati sa cada imediat),infasuram forma cu un prosop de bucatarie umed si lasam sa cada singur tortul din forma.

Pentru glazura,dam in clocot smantana,dam deoparte,adaugam fulgii de ciocolata,amestecam pana se topesc,apoi lasam sa se raceasca foarte bine;dupa ce s-a racit batem frisca adaugand treptat cate putin zahar pana se ingroasa,apoi imbracam tortul si ornam.

Lasam la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Glazura daca este prea moale,mai adaugam zahar pudra iar daca este prea tare,cateva linguri cu lapte

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort curcubeu 272247
retete culinare - Tort curcubeu 272248
retete culinare - Tort curcubeu 272249
retete culinare - Tort curcubeu 272250
retete culinare - Tort curcubeu 272251
retete culinare - Tort curcubeu 272252
retete culinare - Tort curcubeu 272253
retete culinare - Tort curcubeu 272254
retete culinare - Tort curcubeu 272255
retete culinare - Tort curcubeu 272256
retete culinare - Tort curcubeu 272257
retete culinare - Tort curcubeu 272258
retete culinare - Tort curcubeu 272259
retete culinare - Tort curcubeu 272260

COMENTARII (27)

ianculubita 1

27.10.2013, 07:36

va multumesc de mii de ori si va imbratisez cu drag

Andreea1984 1

06.04.2015, 14:55

Arata superb tortul! Am si eu o intrebare : de ce ati folosit sare de lamie, la ce ajuta in tort?

ianculubita 1

30.04.2015, 17:53

Andreea 1984,scuza-mi intarzierea;sarea de lamaie ajuta ca albusurile sa se bata mai repede si sa se intareasca in acelas timp, mai ales cand sun multe albusuri,dar eu pun si cand am doar 2albusuri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: