Tort Dana

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Feb 2010 | 2413 vizualizari

 

l-am denumit asa pt ca este un tort pe care l-am facut cu ce mi-a trecut prin cap

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  •  4 oua
  •  100 g zahar pudra
  •  100 g faina
  •  1 plic praf de copt
  •  1 lingura cacao
  • pentru umputura ( crema):
  •  3 pliculete gelatina
  •  250 g branza proaspata de vaci
  •  200 ml frisca lichida
  •  150 g zahar pudra
  •  100 ml lapte
  •  50 g fulgi nuca cocos
  •  1 banana
  • un kiwi
  •  ananas
  • pt decor:
  • 1 banana
  •  1 kiwi
  •  1 mandarina
  •  jeleu rosu sau alta culoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dana:

Bati ouale spuma cu zaharul, adaugifaina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor. torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata si coci i cuptorul preincalzit circa 20 min.


Pui gelatina la inmuiat in apa rece ap. 10 min, amesteci usor branza cu zaharulsi frisca lichida. Fierbi laptele cu fulgii de cocos. iei vasul de pe foc, adaugi gelatina si amesteci pana se dizolva. Torni laptele peste amestecul de branza si amesteci pana se ingroasa.


Tai blatul in doua, asezi pe o parte din blat o parte din compozitie, pui bananele taate rondele de jur imprejur, ananas si kiwi-ul taiat cubulete mici, intinzi ink un strat de crema petse care asezi cealalta parte din blat, peste acesta pui restul de crema ramasa si ornezi cu fructe dupa bunul plac, dupa care torni jeleul care se prepara conform instructiunilor de pachet si dai la rece 2 ore inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Dana 19660
retete culinare - Tort Dana 21069
retete culinare - Tort Dana 21070

COMENTARII (3)

Rocsi 1

28.02.2010, 14:58

imi place ca folosesti multe fructe

elena1988 1

12.03.2011, 14:35

Cris2711 1

20.07.2011, 16:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

pe 29.09 la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27