Tort David

de laura_n in Torturi, 10 Sep 2013 | 1652 vizualizari

 

Acest tort a fost facut pt terorist, cu ocazia aniversarii a 3 anisori de viata!
Sotul meu s-a plans ca am servit felii prea subtiri la masa, drept urmare am hotarat ca de acum sa tai torturile in 4, care apuca...apuca, care nu...nu :)))

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar brut
  • 7 lg faina
  • 7 lg apa
  • 100 gr ciocolata
  • 2 lg cu varfa cacao neagra
  • pt crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 gr mascarpone
  • 4 lg nuca cocos rasa
  • pt sirop
  • 400 ml apa
  • 3 lg cu miere
  • 1 lgta extract vanilie
  • pt decor
  • frisca
  • fondante
  • sirop ciocolata
  • bombonele colorate
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort David:

M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am mixat in continuare pana am incorporat tot zaharul. Branza mascarpone am desfacut-o cu laptele condensat, dupa care am incorporat-o lingura cu lingura in frisca proaspata. Am adaugat nuca de cocos si am amestecat bine. Am dat crema la frigider si m-am ocupat de blat.

Am pornit cuptorul.

Intr-un castron am batut albusurile spuma cu cele 7 lg de apa, pana am obtinut o bezea, apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Galbenusurile le-am mixat cu ciocolata topita si cu cacaoa. Le-am incorporat in albusuri si am adaugat faina lingura cu lingura, amestecand usor.

Am pregatit o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si am turnat compozitia. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute. Facem proba cu scobitoarea si daca e copt, scoatem din cuptor si lasam la racit.

Siropul l-am pregatit punand la fiert apa. Dupa ce a fiert si s-a racit, cat sa fie numai un pic calduta, am adaugat mierea si extractul de vanilie. Am amestecat si am lasat sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, am taiat blatul in trei straturi egale. In aceeasi forma de copt, am pus primul strat de blat, am insiropat si am turnat jumatate din crema. Am adaugat al doilea strat de blat, am insiropat si am pus restul de crema si ultimul strat de blat insiropat.

Am dat la frigider pentru minim 5 ore.

Am imbracat tortul in frisca proaspata, am ornat cu fondante si sirop de ciocolata, bombonele colorate.

A iesit un tort vesel si gustos.

 

TIPS-URI

1

se face cu multa iubire!

RETETA IN IMAGINI

Tort David-0
Tort David-1
Tort David-2
Tort David-3
Tort David-4

COMENTARII (77)

Alina26

Alina26 1

23.09.2013, 19:51

ce bine arata!!!!!

laura_n

laura_n 1

23.09.2013, 21:09

multumesc frumos

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 13:57

ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!