Tort David

de laura_n in Torturi, 10 Sep 2013 | 3995 vizualizari

 

Acest tort a fost facut pt terorist, cu ocazia aniversarii a 3 anisori de viata!
Sotul meu s-a plans ca am servit felii prea subtiri la masa, drept urmare am hotarat ca de acum sa tai torturile in 4, care apuca...apuca, care nu...nu :)))

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar brut
  • 7 lg faina
  • 7 lg apa
  • 100 gr ciocolata
  • 2 lg cu varfa cacao neagra
  • pt crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 gr mascarpone
  • 4 lg nuca cocos rasa
  • pt sirop
  • 400 ml apa
  • 3 lg cu miere
  • 1 lgta extract vanilie
  • pt decor
  • frisca
  • fondante
  • sirop ciocolata
  • bombonele colorate
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort David:

M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am mixat in continuare pana am incorporat tot zaharul. Branza mascarpone am desfacut-o cu laptele condensat, dupa care am incorporat-o lingura cu lingura in frisca proaspata. Am adaugat nuca de cocos si am amestecat bine. Am dat crema la frigider si m-am ocupat de blat.

Am pornit cuptorul.

Intr-un castron am batut albusurile spuma cu cele 7 lg de apa, pana am obtinut o bezea, apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Galbenusurile le-am mixat cu ciocolata topita si cu cacaoa. Le-am incorporat in albusuri si am adaugat faina lingura cu lingura, amestecand usor.

Am pregatit o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si am turnat compozitia. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute. Facem proba cu scobitoarea si daca e copt, scoatem din cuptor si lasam la racit.

Siropul l-am pregatit punand la fiert apa. Dupa ce a fiert si s-a racit, cat sa fie numai un pic calduta, am adaugat mierea si extractul de vanilie. Am amestecat si am lasat sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, am taiat blatul in trei straturi egale. In aceeasi forma de copt, am pus primul strat de blat, am insiropat si am turnat jumatate din crema. Am adaugat al doilea strat de blat, am insiropat si am pus restul de crema si ultimul strat de blat insiropat.

Am dat la frigider pentru minim 5 ore.

Am imbracat tortul in frisca proaspata, am ornat cu fondante si sirop de ciocolata, bombonele colorate.

A iesit un tort vesel si gustos.

TIPS-URI

1

se face cu multa iubire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort David" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ananas