Tort de 27 pe 27

de deyutzky in Torturi, 27 Mar 2011 | 3949 vizualizari

 

Azi e ziua surorii mele si i-am facut un tort surpriza:D a implinit astazi 27 de ani pe 27 martie:D ornamentele sunt dupa reteta facuta de postavaru...din caramele sugus....multumesc pt idee>:D<

 

INGREDIENTE

  • un blat de cacao
  • 1 plic budinca de caramel+500ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie+500ml lapte
  • 1plic glazura ciocolata+3 lg de apa
  • 1 plic praf pt frisca+150 ml lapte
  • 1 plic intaritor fisca
  • 1 punga de caramele sugus
  • colorant alimentar rosu+ 4 lg de zahar
  • colorant verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 27 pe 27:

Pt frisca:

Intr-un bol punem laptele rece(150ml) turnam praful de frisca, batem bine cu mixerul, adaugam intaritorul si mai batem cu mixerul 2-3 min.Punem la rece pana sunt gata si cremele.

Pregatim cremele: intr-un castronel punem 2-3 linguri de zahar, praful de budinca de caramel si 2-3 linguri lapte, amestecam bine...iar restul din 500 ml lapte il punem la fiert.Cand incepe sa fiarba il dam deoparte adaugam compozitia amestecand continuu.La fel procedam si la cea de vanilie.

Glazura: amestecam continutul plicului cu cele 3 lg de apa.

Colorantul rosu se amesteca bine cu cele 4 lg de zahar, iar cel verde il lasam simplu.

Trandafirasii:

Taiem fiecare caramica in 4, fiecare bucatica o punem intre 2 folii alimentare si o intindem bine cu sucitorul apoi fiecare petala o rasucim in jurul unei scobitori...si punem cate petale vrem( ca aici http://bucataras.md/retete/trandafiri-din-caramele-sugus-19095.html)

Asamblarea tortului: 

Punem primul strat de blat, adaugam budinca de caramel, adaugam al 2lea strat de blat + budinca de vanilie, adaugam al 3lea strat de blat. Il imbracam cu frisca iar cu glazura de ciocolata ornam tortul. Trandafirasii ii dam prin colorantul rosu cu zaharul si prin glazura cu ciocolata( 2 in colorantul rosu cu zahar, 3 in glazura iar restul ii lasam simpli)...tot din caramele modelam si cateva frunzulite pe care le punem in putin colorant verde. 

Se orneaza dupa preferinte...sper sa va placa:D

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de 27 pe 27-0
Tort de 27 pe 27-1
Tort de 27 pe 27-2
Tort de 27 pe 27-3

COMENTARII (48)

deyutzky

deyutzky 1

28.04.2011, 07:53

Multumesc la fel

adry88

adry88 1

02.06.2011, 12:46

superb

deyutzky

deyutzky 1

03.06.2011, 14:24

mersi eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!