Tort de absolvire

de luminita20_2006 in Torturi, 24 Iul 2011 | 2361 vizualizari

 

este tortul facut pentru sotul meu

 

INGREDIENTE

blat:

  • 2 oua 
  • 2 cesti faina
  • 1 ceasca zahar
  • 1 iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 1 praf de copt

crema 1

  • 200 ml frisca
  • visine

crema 2

  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata

  • sirop
  • pasta de zahar
  • 150 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de absolvire:

Blat: se bat ouale bine cu zaharul apoi se adauga, iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, cacao. Se amesteca bine si se toarna in tava de copt . Se da la cuptor 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema 1: Se bate frisca. Se scot samburii de la visine. Se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere, cand da in clocot se pune zahar se lasa sa fiarba 2 min .
Crema 2: se topeste ciocolata cu 100 ml frisca, ce a ramas se bate bine. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca usor cu frisca batuta.
Se taie blatul de tort in trei, se insiropeaza primul blat se pune frisca apoi visinele scoase din sirop, blatul  doi se insiropeaza si crema de ciocolata. Se pune ultimul blat, sirop, apoi se imbraca in unt si pasta de zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de absolvire 117241
retete culinare - Tort de absolvire 117242
retete culinare - Tort de absolvire 117243

COMENTARII (21)

LUK 1

25.07.2011, 10:52

felicitar sotului..e frumos si delicios tortul

luminita20_2006 1

25.07.2011, 12:15

Multumesc sunteti dragute

lilik 1

25.07.2011, 17:41

felicitari sotului iar tortul e suuuuperb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59