Tort de ananas cu cardamon

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Torturi, 7 Mai 2013 | 2055 vizualizari

 

Despre Cardamon, Stiati ca... se poate folosi in mancaruri dulci, dar si in cele usor sarate pentru a le oferi un gust picant? In tarile arabe, cafeaua este aromatizata cu cardamon si crema de lapte, fiind considerat cu semn de ospitalitate. In tarile scandinave, aproape toate preparatele dulci de patiserie contin cardamon, fiind echivalentul scortisoarei. Se foloseste in supe, carne de pui, orez, pireuri, pateuri, fripturi, salate de fructe si pentru prepararea sosului curry, servit alaturi de pui si garnituri din legume, in bucataria indiana si nord-africana.
Cat despre proprietatile sale curative, se spune ca amelioreaza diverse probleme digestive si boli ale stomacului. Este un remediu potrivit in cazul indigestiei, al astmului si bronsitei. Se poate folosi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, curatarea dintilor sau pentru tratarea problemelor gingiei.
Sursa: Enciclopedia Aromelor - Revista Femeia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat ~ tava de 15 cm ~: 
  • 50 grame faina integrala; 
  • 120 grame faina alba; 
  • 100-120 grame zahar brun; -
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 200 ml pulpa de ananas proaspat (nu din conserva); 
  • 2 pastai cardamon (zdrobite); 
  • 1 praf de sare; 
  • 1 ou de casa; 
  • 1/2 lingurita extract de vanilie; 
  • 2 linguri cacao neagra olandeza; 
  • 30 grame fulgi de migdale; 
  • 30 ml ulei de rapita.
  • Ingrediente glazura: 
  • 125 grame crema branza Philadelphia; 
  • 100 grame crema branza Almette; 
  • 1 lingurita extract de vanilie; 
  • 1-2 lingurite de miere; 
  • 4 lingurite fulgi de ciocolata.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ananas cu cardamon:

Mod de pregatire blat:

1. Se tapeteaza tava (detasabila) cu unt sau/ si cu hartie de copt

2. Faina se cerne, se adauga sarea si bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine.

3. Ananasul proaspat, se curata de coaja si se taie felii. Cam 3-4 felii se taie cubulete si se pun in blender cu cardamonul macinat - care se scoate din pastai si se piseaza. Recomadabil ar fi sa nu folositi ananasul din conserva, este foarte indulcit, are conservanti si e pacat sa nu consumati ananasul proaspat care este sanatos, aromat, fara adaosuri si are intr-adevar gust de ananas spre deosebire de cel din conserva.

4. Oul se bate cu zaharul si cu extractul de vanilie, se adauga apoi uleiul si se amesteca.

5. Se toarna ananasul langa ou si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat cacaua cernuta si fulgii de migdale si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.

6. Cuptorul se incalzeste la 175 grade, se toarna compozitia in tava si se lasa la copt pentru 50 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii.

7. Dupa ce s-a racit, se scoate din tava si se sectioneaza pe orizontala, in doua felii.

 Mod de pregatire crema de branza/ glazura:

1. Cremele de branza se amesteca cu extractul de vanilie, mierea si la final se adauga si fulgii de ciocolata. Nu am adaugat in plus zahar intentionat. Am vrut un tort fructos, usor si nu foarte dulce.

2. Crema se poate unge pe feliile de tort imediat pentru ca are tinuta si e consistenta.

3. Am uns feliile intre blaturi si restul l-am pus deasupra. 

4. Tortul se decoreaza cu fulgi de ciocolata si bomboane in forma de ou.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ananas cu cardamon 226031
retete culinare - Tort de ananas cu cardamon 226032
retete culinare - Tort de ananas cu cardamon 226033

COMENTARII (31)

elucubratiiculinare 1

08.05.2013, 20:07

yammy

Micutza Luana 1

08.05.2013, 20:10

interesat place

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

09.05.2013, 08:06

Multumesc tare mult fetelor !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D