Tort de Anul Nou

de Gicuta69 in Torturi, 31 Dec 2015 | 8413 vizualizari

 

Un Nou An fericit sa aveti, sanatate si implinirea tuturor dorintelor! La multi ani!! >:D<


 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 70 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina
  • 4 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina
  • 4 linguri apa
  • Banda de ciocolata:
  • 100 g ciocolata 50%cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 g unt
  • o lingura frisca lichida
  • plastic pt.ambalat cu bule
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Anul Nou:

Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si  lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt.Turnam compozitia intr-o forma rotunda(eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea

Mousse de ciocolata alba.

Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute.Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata si amestecam bine O lasam sa se raceasca apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.

Mouss-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.

Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou):

Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se raceste o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului. O lasam sa se intareasca putin,apoi o infasuram in jurul tortului.

Asamblare:

Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu o punga de plastic (folie alimentara), turnam primul strat de mousse cu ciocolata alba . Nivelam bine si dam forma  zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.

Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit, apasam bine si-l insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita.  Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata .Dam din nou tortul la frigider pentru cel putin 30 de minute dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de Anul Nou 420035
retete culinare - Tort de Anul Nou 420036
retete culinare - Tort de Anul Nou 420037
retete culinare - Tort de Anul Nou 420038
retete culinare - Tort de Anul Nou 420039
retete culinare - Tort de Anul Nou 420040
retete culinare - Tort de Anul Nou 420041
retete culinare - Tort de Anul Nou 420042
retete culinare - Tort de Anul Nou 420043
retete culinare - Tort de Anul Nou 420044
retete culinare - Tort de Anul Nou 420045
retete culinare - Tort de Anul Nou 420046
retete culinare - Tort de Anul Nou 420132
retete culinare - Tort de Anul Nou 420133

COMENTARII (31)

Ina 1

02.01.2016, 09:27

Suuuuper tortul! Felicitari!

simona72 1

02.01.2016, 10:04

Foarte frumos!!!

katty 1

02.01.2016, 13:15

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: