Tort de bezea

de Dea_Dea in Torturi, 29 Apr 2014 | 6178 vizualizari

 

:)) :)) Astazi se poarta tortul de bezea, dupa cum zicea Chef Sorin.

 

INGREDIENTE

  • BEZEA:
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • 150 ml frisca lichida
  • 30 gr ciocolata
  • DECOR
  • 100 ml frisca lichida batuta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bezea:

Bezea:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare , pana cand putem intoarce castronul, iar albusurile nu cad.Acum adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Vom mixa pana cand albusurile sunt la fel de ferme ca si inainte de a adauga zaharul.
Punem foaie de copt intr-o forma de chec, turnam bezeaua si dam la cuptorul preincalzit  45-50 min la 150 grade.Vom obtine o bezea crocanta la exterior si pufoasa in interior.
Crema:
Punem la fiert 200 ml lapte cu zahar si esenta de vanilie, iar cu  cele 100 ml lapte ramase dizolvam amidonul. Cand laptele clocoteste, turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit.
Cand s-a racit amestecam crema fiarta  cu frisca batuta. In continuare topim ciocolata si luam cateva linguri de crema , in care incorporam ciocolata.
ASAMBLARE
Incepem asamblarea tortului..
Punem bezeaua, apoi crema de vanilie , crema cu ciocolata si ornam cu frisca.

 

COMENTARII (28)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

29.04.2014, 18:17

Pffff Lauriciule sa nu sti tu ce zice dragul de el ? Rusinicaaaa!

Rocsi

Rocsi 1

30.04.2014, 10:29

Cred ca se topeste in gura

JulyCris

JulyCris 1

30.04.2014, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!