Tort de bezea cu coacaze

de Sylvia in Torturi, 8 Feb 2010 | 3117 vizualizari

 

Am vazut reteta intr-o revista Ioana din Romania si m-a tentat foarte tare. Am facut tortul si am fost foartemultumita de reteta, este la fel de bun precum arata. Va impartasesc reteta ca tot vine sezonul dulciurilor pasionale pt Valentine's Day.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 125 grame de unt moale,
  • 125 grame de zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 4 oua,
  • 150 faina pentru patiserie,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri lapte,
  • sare,
  • 200 grame zahar pudra,
  • 50 de grame fulgi migdale
  • Pentru crema avem nevoie de
  • 6 foi de gelatina ( 10 grame gelatina granulata),
  • 250 grame de mascarpone, 
  • 100 grame iaurt de zmeura,
  • 1 lamaie,
  • 400 grame coacaze rosii,
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bezea cu coacaze:

Preparare :

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Se bate untul cu zaharul tos si zaharul vanilat; se inglobeaza galbenusurile, urmate de lapte si de faina amestecata cu praful de copt . Jumatate din compozitie ( iese o pasta destul de consistenta )  se aseaza in forma de tort unsa ( cu diagonala de 26 cm)  si se coace 15 minute.

   Se bat intre timp albusurile cu sare si zahar pudra; jumatate din cantitatea de bezea se toarna pe blatul copt 15 minute. Se presara 1/2 din cantitatea de fistic si se mai coace 15 minute. Se scoate apoi din cuptor, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. La fel se coace si al doilea blat.

   Se inmoaie gelatina. Se amesteca intr-un bol mai mare mascarpone cu iaurt, zaharul si coaja rasa de lamaie.Se dizolva gelatina la foc moale si se  inglobeaza in crema. Cand aceasta incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si boabele de coacaze.

  Se aseaza inelul formei imprejurul primului blat; se aseaza crema apoi al doilea blat; se da tortul la frigider pentru 2 ore. Se desprinde inelul formei si se decoreaza tortul cu coacaze

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de bezea cu coacaze-0
Tort de bezea cu coacaze-1

COMENTARII (11)

ionix 1

09.02.2010, 17:56

delicios

Sylvia 1

09.02.2010, 22:13

Ma bucur ca va place servesc cate o feliuta la invitati

dicarmencitta1957 1

22.02.2010, 17:53

Super arata,l-am trecut la favorite.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!