Tort de biscuiti

de anaiordan in Torturi, 16 Iul 2009 | 48163 vizualizari

 

Eu am facut tortul asta cu biscuiti petit beure...aici nu am reusit sa gasesc ceva mai tare cum sunt aia populari din Romania ...

Din pacate nu am apucat sa mai fac poza la tot tortul ci doar la ultima portie care a fost savurata azi tot de sarbatorit.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pachete de biscuiti petit beure, inseamna cam 1kg si 250grame
  • 400ml crema de lapte/patisierre
  • 2-3linguri coniac sau esenta de rom
  • cacao..dupa gust
  • 3 tablete ciocolata pentru topit.
  • 2linguri zahar pudra
  • 750ml apa
  • 20 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 150grame unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Intai se pregateste clasicul sirop. Eu l-am facut din 20 linguri de zahar si 750ml apa si coaja de lamaie rasa. Dupa ce a fost gata l-am strecurat si l-am lasat putin la racit.

Crema am facut-o astfel:

Am pus la topit ciocolata cu untul, aici in Grecia ciocolata de menaj chiar e foarte buna fata de cea care se gaseste in Romania, si se gaseste sub forma de tablete normale. Se lasa la racit ciocolata topita.

se bat cei 400 ml de crema de lapte cu cele doua linguri de zahar pudra pana se face frisca tare. Daca intr timp ciocolata nu s-a racit se pune pe intr-un castron cu apa cat mai rece si se tine in el pana se raceste. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca incet frisca cu aceasta ciocolata topita. Eu personal am mai pus cacao pentru mi s-a parut ca e prea slaba crema la gust din punctul asta de vedere. Dupa ce am amestecat se adauga si coniacul sau esenta de rom dupa plac. Se lasa si crema la racit vreo 10-15 minute.

Intre timp incepem sa asamblam tortul. Siropul in timpul asta a devenit tocmai bun de utilizat si se incepe a se pune primul strat de biscuiti pe platou, e de preferat sa aveti un platou patrat...dar merge si unul rotund mai mare. Se inmoaie biscuitii pe rand in sirop, adica se scufunda o data de doua ori cel mult in sirop, pt a nu se sfarama prea tare, si incep sa se aseze pe platou unul langa celalalt. Dupa ce s-a pus un strat de biscuiti se toarna unul de crema apoi iar unul de biscuiti si tot asa pana se termina una sau alta :D...

La ornat...eu nu am avut idei prea multe si am ras doar niste ciocolata pe el.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

rivka 1

10.10.2009, 19:41

pe cat e de usoara ziznmaria pe atat e de buna ...si noua ne-o facea foarte des cand eram copii...ia sa o fac si eu sapt viitoare.
o mentiune noua ne-o facea mama cu budinca de ciocolata....sau cu crema de ciocolata facuta de ea in casa...cu cacao. oua, etc...

anaiordan 1

11.10.2009, 20:49

da stiu...si mama la fel facea cu crema din aia dar eu mie nu prea imi iese....dar ma bat ela cap sotu sa ii fac cu crema din aia si cred ca voi incerca

Rahela Velicu 1

27.12.2016, 12:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars