Tort de biscuiti

de deyutzky in Torturi, 21 Feb 2011 | 5583 vizualizari

 

Inspirata din retetele voastre m-am gandit sa fac ceva dulce si rapid;))

 

INGREDIENTE

  • 1 plic praf de frisca 
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 650 ml lapte
  • 390 gr biscuiti cu lapte petit beure 
  • pt glazura de ciocolata:
  • 2 lg unt
  • 5 lingurite de finetti
  • 2 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Pregatim frisca conform retetei de pe pachet. Punem intr-un vas 150 ml lapte rece, adaugam continutul plicului de praf de frisca+ intaritorul.Amestecam cu mixerul, apoi dam la rece.

Pregatim budinca: punem intr-un castronel 100 ml lapte cu 5 lg de zahar dupa care adaugam plicul de budinca...amestecam bine, intre timp intr-o craticioara punem 400 ml lapte la fiert. Cand laptele este aproape fiert il dam putin deoparte si adaugam compozitia obtinuta amestecand incotinuu cu o lingura de lemn,.Mai dam putin pe foc timp in care amestecam.

Facem glazura: punem la foc mic intr-o craticioara cele 5 lg de finetti, untul si apa si amestecam pana se topesc.

Asezam biscuitii pe o tava, punem jumatate din budinca peste ei...mai punem un strat de biscuiti, adaugam si a2a parte din budinca. Peste budinca punem un strat de frisca+ un strat de glazura de ciocolata. Adaugam inca un strat de biscuiti(ultimul) punem frisca ramasa si o intindem bine. Iar cu restul compozitiei de glazura am ornat tortuletul. 

Serviti, va rog! :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca