Tort de biscuiti

de Oana in Prajituri, 22 Ian 2010 | 14562 vizualizari

 

Cel mai rapid tortulet si asa de bun si aromat, mmmmm!

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte (2 buc.)
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita esenta cafea
  • 1 lingurita coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Se prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se lasa la rece cel putin o ora. Eu am pus craticioara in balcon si s-a racit repejor pe gerul asta :)


Pentru sirop, se incalzeste apa si se dizolva in ea zaharul vanilat, apoi se adauga esentele si se lasa la racit.


Se bate crema cu mixerul pana se umfla si se ingroasa.


Se aseaza un rand de biscuiti pe un platou dreptunghiular, se insiropeaza cu o pensula, apoi se adauga crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.


Se orneaza cu stafide si bilute de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pentru insiropat se poate folosi in loc de apa, lapte! Se aromatizeaza si el cu esentele si se inmoaie biscuitii in lapte, iese muuuult mai bun tortul!

2

Va recomand biscuitii populari, insiropati apoi in lapte (eu nu am avut in casa de nici unele :)) )

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de biscuiti 14485
retete culinare - Tort de biscuiti 14486
retete culinare - Tort de biscuiti 14487
retete culinare - Tort de biscuiti 14488
retete culinare - Tort de biscuiti 14489
retete culinare - Tort de biscuiti 14490
retete culinare - Tort de biscuiti 14491
retete culinare - Tort de biscuiti 14492

COMENTARII (11)

rivka 1

23.01.2010, 20:30

haha nici eu nu am vazut sigur sunt de cumparat dar trebuie dibuite, esenta de rom nici mie nu-mi place , cred ca are dreptate papabun cu esentele astea, dar in general dulciurile sunt cah caci sunt facute cu zahar cea mai mare otrava .
deci cateva picaturi de e-uri pe langa tot acolo esti cred.

Oana 1

23.01.2010, 20:41

Uite, chiar o sa ma uit cand ma duc in Carrefour, nici nu m-am gandit la asta pana acum, mai aflu si eu Rivka, asa e cu dulciurile...dar ce sa facem daca sunt bune?? dupa masa mereu trebuie sa iau o gurita de "ceva" dulce

Teo 1

23.01.2010, 21:16

rapid, sigur de reusita si f.f. gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58