Tort de biscuiti

de Lavinia in Torturi, 16 Noi 2012 | 40669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700-800 g biscuiti de calitate
  • 400 ml cafea tare
  • Crema de ciocolata:
  • 350 g nutella (sau ciocolata topita)
  • 100 g unt
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 30 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Prima data se prepara crema de vanilie deoarece necesita timp pentru racire.

Punem laptele la fiert impreuna cu vanilia si un praf de sare.Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si faina.Cand a fiert laptele turnam in fir subtire peste galbenusuri si punem pe foc pana se ingroasa. Cand este rece batem untul spuma si adaugam treptat din crema de galbenusuri.

Pentru crema de ciocolata frecam untul spuma si adaugam treptat ciocolata topita sau nutella.

Acum trecem la asamblarea tortului: biscuiti insiropati in cafea (cam 10 sec per biscuite), crema de vanilie, biscuiti insiropati in cafea, crema de ciocolata, biscuiti insiropati si tot asa pana terminam biscuitii. Eu am pus in total 8 randuri de biscuiti.

Oprim 2-3 linguri din crema preferata si ungem tortul pe margini.

Dam la frigider pentru 2 ore si ne apucam de glazura.

Topim ciocolata cu frisca lichida iar cand s-a mai racorit putin o turnam peste tortul de biscuiti!

 

TIPS-URI

1

Tortul de biscuiti este perfect a 2-a zi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de biscuiti 188646
retete culinare - Tort de biscuiti 188647
retete culinare - Tort de biscuiti 188648
retete culinare - Tort de biscuiti 188649

COMENTARII (36)

bianca92 1

24.10.2013, 11:49

foarte bun si usor de facut

Lavinia 1

24.10.2013, 21:31

multumesc

ralu_ca 1

13.02.2015, 22:10

Excelent👍👍

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S