Tort de biscuiti cu budinca

de T I M E A in Torturi, 8 Feb 2012 | 10615 vizualizari

 

Un desert gustos si rapid pe placul celor mici, dar nu numai :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 400 gr biscuiti
  • 170 ml lapte
  • 100 gr margarina Rama Maestro
  • 130 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom  
  • Pentru budinca
  • 1 plic praf budinca ciocolata
  • 450 gr lapte
  • 3 linguri zahar
  • Pentru ornat:
  • ciocolata lapte si ciocolata alba 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu budinca:

Intr-un bol zdrobim biscuitii cu mana si amestecam cu cele 2 linguri de cacao.

Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste. Apoi adaugam esenta de rom si turnam peste biscuiti amestecand pana se omogenizeaza.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 24 sau 26 cm tapetata cu folie de Al. Punem la frigider timp de o ora, sau la congelator 10 min.

Intre timp pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic.

Scoatem forma, turnam budinca usor racita, nivelam si mai punem la frigider cateva minute sa se raceasca.

Ornam cu ciocolata topita. Sau se poate servi si cu fructe....cum doriti :) 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de biscuiti cu budinca 145404
retete culinare - Tort de biscuiti cu budinca 145414
retete culinare - Tort de biscuiti cu budinca 145415
retete culinare - Tort de biscuiti cu budinca 145416
retete culinare - Tort de biscuiti cu budinca 145417

COMENTARII (30)

Alexandra Elena 1

03.04.2013, 22:42

yummy ,e la favorite

Panacris 1

04.04.2013, 10:06

tanyapatap 1

08.06.2014, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55