Tort de biscuiti cu ciocolata

de ela in Torturi, 22 Ian 2016 | 6428 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 600 g biscuiti
  • 250 g unt
  • 200g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g nuca
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat cu aroma de rom
  • 1lingura rom
  • CREMA:
  • 500 ml crema mascarpone + 1lingura zahar pudra + 50ml lapte (numai daca crema este foarte grasa)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g  ciocolata alba
  • 50gr unt
  • GLAZURA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150g ciocolata amaruie
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu ciocolata:

Jumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie, sa fie macinati grosier nu fin. Restul ii rupem cu mana bucati mici. La fel procedam si cu nuca, o parte o macinam si o parte o rupem bucatele si amestecam cu biscuitii intr-un vas mai mare.
Intr-o craticiaoara, punem cacaoa, zaharul, zaharul cu aroma de rom si apa calduta si lasam pe foc, amestecand continuu cateva minute,apoi adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom si amestecam bine pana se topeste untul si compozitia este omogena.

Siropul fierbinte il turnam peste biscuiti si nuca si amestecam bine.
Tapetam cu folie alimentara o forma rotunda cu margini detasabile de 22cm  in care punem compozitia de biscuiti si nivelam bine cu mainile umede.Dam la rece pana cand pregatim crema.
Ciocolata alba o topim cu untul pe baie de aburi si lasam sa se raceasca,amestecand din cand in cand.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra si, in cazul in care crema este foarte grasa, cu laptele, daca nu, nu punem lapte.

Mixam doar cateva clipe, sa nu se taie mascarponele, apoi adaugam treptat frisca lichida, in timp ce mixam,pana se intareste compozitia.

La sfarsit adaugam ciocolata topita, rece si mai mixam cateva clipe.

Crema o punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider.
Ciocolata neagra o rupem bucati.
Punem frisca lichida intr-o craticioara si lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere (nu lasam sa fiarba!), apoi turnam peste bucatile de ciocolata si amestecam energic si rapid pana se topeste ciocolata.

Dam la congelator pana se intareste putin ciocolata, apoi turnam peste crema si dam la frigider cateva ore

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de biscuiti cu ciocolata-0
Tort de biscuiti cu ciocolata-1
Tort de biscuiti cu ciocolata-2
Tort de biscuiti cu ciocolata-3
Tort de biscuiti cu ciocolata-4
Tort de biscuiti cu ciocolata-5
Tort de biscuiti cu ciocolata-6
Tort de biscuiti cu ciocolata-7
Tort de biscuiti cu ciocolata-8
Tort de biscuiti cu ciocolata-9
Tort de biscuiti cu ciocolata-10
Tort de biscuiti cu ciocolata-11
Tort de biscuiti cu ciocolata-12
Tort de biscuiti cu ciocolata-13
Tort de biscuiti cu ciocolata-14
Tort de biscuiti cu ciocolata-15

COMENTARII (28)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

23.01.2016, 10:28

o bunatate!

Rux

Rux 1

25.01.2016, 22:28

Incredibil Eluco!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

31.01.2016, 13:36

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!