Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta

de laura_n in Torturi, 9 Iun 2016 | 2146 vizualizari

 

Un desert indragit intr-o forma festiva, cu cateva ingrediente supriza.


Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti cu unt
  • 400 gr rahat simplu
  • 150 miez nuca
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte dulce
  • cateva fire menta proaspata
  • 3 lg zahar
  • 3 lg cacao neagra
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 50 ml apa
  • 50 gr ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta:

Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier, daca doriti, puteti sa coaceti usor inainte miezul. Se adauga peste biscuiti.

Ciocolata, untul si laptele se topesc si se amesteca pana devine omogen sosul. Se adauga 3/4 din cantitate peste biscuiti.

Menta se spala, se toaca extrem de marunt, se adauga peste celelalte ingrediente.

Se amesteca toate ingredientele, in caz ca mai e nevoie de putin lichid, suplimentati cu putin sos de ciocolata. Se asaza compozitia in forme, se niveleaza.

Separat, se pune la fiert 50 ml apa, 3 linguri de zahar si 3 de cacao, 3 linguri de ulei. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga 50 gr de ciocolata. Rezulta un sos tare gustos cu care se glazureaza tortul.

Se orneaza dupa bunul plac, si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele, inainte de a-l servi.

Menta combinata cu ciocolata neagra ii confera un gust si o aroma aparte, grozava!

Sa va fie de folos!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta-0
Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta-1
Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta-2
Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta-3
Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta-4

COMENTARII (30)

Rux 1

29.06.2016, 23:25

M-am indragostit...si sunt tareeee fericit...la la la la laaaaaa.....vai cum arata! M-am topit!

dantes 1

04.07.2016, 06:42

Delicios!

Xandrinne 1

04.07.2016, 08:43

Tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20