Tort de biscuiti cu crema de cacao

de farfuriavesela in Torturi, 8 Apr 2014 | 15303 vizualizari

 

Am pregatit astazi un desert foarte simplu si care nu necesita coacere si anume tort de biscuiti cu crema de cacao

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr biscuiti traditionali
  • 375 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra foarte fin
  • 5 galbenusuri
  • 300 ml lapte caldut este suficient (eu am avut 500 ml, dar nu a fost absorbit de biscuiti)
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de cacao:

Punem untul intr-un castron mai mare si il frecam cu zaharul pudra, folosindu-ne de o lingura de lemn (puteti folosi si mixerul).

Dupa ce untul s-a amestecat foarte bine cu zaharul, adaugam cate un galbenus si frecam crema in continuare pana incorporam toate galbenusurile, apoi adaugam cacao si esenta de rom.

Acum scufundam biscuitii pe rand in laptele caldut si ii asezam pe un platou sau tava, preferabil cu suprafata plana. Dupa ce am asezat primul strat, adaugam crema, o distribuim uniform cu o paleta si trecem la urmatorul strat de biscuiti inmuiati in lapte, astfel tortul meu a avut patru straturi si forma dreptunghiulara. Am pus crema si pe deasupra si am presarat fulgi de nuca de cocos.

Tortul merge la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona foarte frumos.

 

TIPS-URI

1

* Este important sa aveti zahar pudra foarte fin, cel cumparat este foarte bun, daca aveti o rasnita de cafea si il faceti voi pudra trebuie sa il rasniti mai mult timp pentru a se transforma intr-o pudra foarte fina, astfel crema va fi foarte fina.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de biscuiti cu crema de cacao 309800

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

08.04.2014, 16:44

elena52 1

08.04.2014, 19:45

foarte bun!!!!!!

laura_n 1

08.04.2014, 22:06

exceptand galbenusurile crude, imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55