Tort de biscuiti cu crema de capsuni si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 10 Apr 2013 | 16221 vizualizari

 

Un tort delicios si foarte usor de facut!Eu m-am grabit sa il tai dupa 2 ore ca nu mai aveam rabdare insa a doua zi este mult mai bun si se aseaza mai bine!

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 300-350 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 4 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 75 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • Crema de capsuni:
  • 30 g praf budinca de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
  • 20 ml lichior de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de capsuni si ciocolata:

Pentru crema de capsuni puneti 250 ml lapte la fiert.

Separat intr-un bol amestecati praful de budinca, zaharul si restul de 50 ml lapte. Adaugati laptele fierbinte in fir subtire, apoi puneti din nou amestecul pe foc pana se ingroasa. Lasati la racit budinca acoperita cu o folie. Mixati budinca racita cu frisca lichida pana devine spumoasa si cremoasa.

Pentru crema de ciocolata mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Adaugati 2 linguri de lapte,1 lingura cacao si tot asa pana terminati. Puneti amestecul pe baie de aburi amestecand din cand in cand pana se topeste complet zaharul si prinde consistenta. Mixati untul spuma apoi adaugati cate 1 lingura din crema de ciocolata si omogenizati bine.

Incalziti foarte putin laptele si il amestecati cu zaharul vanilat si esenta de rom.

Intr-o tava patrata/dreptunghiulara asezati un strat de biscuiti inmuitati pentru 2 secunde in lapte, un strat de crema de ciocolata, iar biscuiti, 1/2 din crema de capsuni, biscuiti, crema de ciocolata, biscuiti, crema de capsuni, biscuiti.

Eu am pastrat o lingura de crema de ciocolata si am imbracat marginile tortului cu ea.

Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca si lichiorul si glasati tortul in ciocolata.

Ornati dupa preferinte!


TIPS-URI

1

Daca doriti un tort mai inalt folositi o tava cu dimensiuni mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure