Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Daca doriti un desert simplu pe care sa il iubeasca toata lumea, cred ca nu o sa dati gres daca incercati si voi acest tortulet facut din biscuiti si cu un jeleu natural din fructe de padure. Pentru reteta de baza (blatul de biscuiti) m-am inspirat de la Licuta Marin pentru ca de foarte mult timp imi tragea cu ochiul tortul ei de biscuiti care contine si ciocolata:).
Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.
Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti.
Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.
Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.
Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.
Pregatim jeleul de fructe:
- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde
- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi
- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul
- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou
- cand se ingroasa luam de pe foc
Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.
Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.
1
Jeleul il puteti face cu orice alte fructe va plac
2
Daca nu aveti zahar pudra vanilat uneti zahar pudra si un plic de zahar vanilat
3
Am folosit o forma patrata de 23 cm, daca vreti sa fie mai inalt folositi o forma mai mica
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult