Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

de T I M E A in Torturi, 20 Ian 2014 | 15482 vizualizari

 

Daca doriti un desert simplu pe care sa il iubeasca toata lumea, cred ca nu o sa dati gres daca incercati si voi acest tortulet facut din biscuiti si cu un jeleu natural din fructe de padure. Pentru reteta de baza (blatul de biscuiti) m-am inspirat de la Licuta Marin pentru ca de foarte mult timp imi tragea cu ochiul tortul ei de biscuiti care contine si ciocolata:).

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti
  • 100 gr nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt (82% grasime)
  • 1 plic zahar pudra vanilat (50 gr)
  • 50 gr ciocolata topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Jeleu de fructe
  • 100 gr mure
  • 100 gr afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure:

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.  

Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti. 

Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.

Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.

Pregatim jeleul de fructe:

- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde

- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi

- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul

- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou

- cand se ingroasa luam de pe foc 

Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.

Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Jeleul il puteti face cu orice alte fructe va plac

2

Daca nu aveti zahar pudra vanilat uneti zahar pudra si un plic de zahar vanilat

3

Am folosit o forma patrata de 23 cm, daca vreti sa fie mai inalt folositi o forma mai mica

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292452
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292453
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292454
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292455
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292456
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292457
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292458
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292459
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292460
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292461
retete culinare - Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure 292462

COMENTARII (53)

MOKUSKA 1

18.02.2014, 21:22

delicioooooos

T I M E A 1

18.02.2014, 22:06

multumesc

babi5 1

18.12.2014, 06:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D