Tort de biscuiti, de post

de Merisor in Torturi, 15 Dec 2015 | 13211 vizualizari

 

Salamul de biscuiti, sau tortul de biscuiti iese foarte bun si de post, asa ca nu am ezitat si pe loc l-am preparat. :)

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti Petit Beurre
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g rahat multicolor
  • 50 g stafide aurii
  • un praf de sare
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti, de post:

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut.

Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si le amestecam bine.

Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, in functie de cat de dulce dorim tortul, dar trebuie avut in vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci.

Desfacem cacaua in putina apa rece, apoi adaugam si restul de apa trecuta la ingrediente si turnam acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.

Amestecam energic, dar cu mare grija sa nu ne arda vaporii degajati, apoi lasam siropul la foc incet pana cand se topeste zaharul care se solidifica la contactul cu apa.

Ridicam siropul de pe foc, adaugam in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il turnam fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul.

Tapetam o forma de chec cu folie, intindem compozitia in ea si o presam bine.

Dam forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi putem rasturna tortul pe platou si il putem orna cu nuca de cocos sau cacao.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci