Desert tort de biscuiti fara coacere

de Corinuta in Torturi, 24 Dec 2015 | 33027 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun!
Un tort ciocolatos gatit asa frumos, eu zic ca merge pe masa de sarbatoare! Dar asta e doar parerea mea, stiti ca eu sunt adepta lucrurilor simple. Si cu asta va urez Craciun Fericit dragi bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti 
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 240 ml apa calda
  • 150 g unt
  • 100 g alune sau nuci+ 50 g pentru ornat deasupra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti fara coacere:

Se zdrobesc biscuitii grosier cu mana si se pun intr-un bol mare. 

Se toaca alunele sau nucile grosier si se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta amestecand din cand in cand timp de 5 minute, apoi se pun peste biscuiti.

Zaharul se amesteca bine cu cacaua, se adauga apa si se omogenizeaza cu un tel.  Se pune compozitia pe aragaz la foc potrivit si cand incepe sa fiarba se adauga untul taiat cubulete. Se fierbe acest sos 8 minute pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.

Cand se ia de pe foc, se lasa la racit cam 10-15 minute, apoi se toarna peste biscuiti si se amesteca bine cu o spatula. 

Se pregateste o tava de tort cu inel detasabil in care turnam compozitia rezultata si o nivelam cu dosul unei linguri. Dupa ce am nivelat frumos, acoperim compozitia cu o folie transparenta si o dam la frigider circa o ora.

Incalzim frisca lichida pana la punctul de fierbere, apoi o turnam peste ciocolata taiata cubulete si o lasam cateva minute. Apoi incepem sa amestecam cu o lingura pana obtinem o glazura omogena.

Scoatem tortul de la frigider si inlaturam folia, apoi turnam glazura calda de ciocolata si nivelam. Il dam din nou la frigider pentru 3-4 ore, dupa care presaram pe margine alune tocate si prajite si putem sa-l feliem si sa servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi  biscuiti digestivi, daca nu aveti, merg si Petit Beurre.

2

Eu am mai adaugat la compozitie si 50 g de stafide inmuiate in esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

dantes 1

19.01.2016, 06:44

Super!

Aletta 1

19.01.2016, 09:18

ce bine arata tortul,te lingi pe degete!!!

mihaelar63 1

28.01.2016, 01:04

Am ajuns si eu . Ca fulgerul ) Ce-mi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de vara cu iaurt si caise