Tort de biscuiti (Pentru Halloween)

de AndrutzaP in Torturi, 31 Oct 2016 | 5556 vizualizari

 

   Salamul de biscuiti este unul dintre deserturile noastre preferate. Am schimbat putin ingredientele si "modul de prezentare". Si, daca tot era Halloween, l-am si ornat ca atare.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 250 g unt
  • 50 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • cafea (eu am folosit cafea cu lapte indulcita)
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cirese din dulceata
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • glazura de ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar pudra (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti (Pentru Halloween):

    Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat.

   Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam cacaoa si amestecam in continuare. 

    Separat, rupem biscuiti bucatele potrivite si-i inmuiem cu cafea. Incorporam biscuiti in crema si ii omogenizam bine. Pastram separat 2-3 linguri de crema. 

   Intr-un vas rotund de aprox 18 cm asezam compozitia astfel: 1/2 din crema, fulgii de cocos, ciresele din dulceata si restul din crema.

   Ne asiguram ca sunt asezate uniform si bagam la frigider pentru 2-3 ore sau pana se intareste bine tortul.

   Scoatem tortul din tava si ornam cu crema pastrata. Mai lasam la frigider cat sa se intareasca crema de deasupra si apoi glazuram.

   Dupa ce s-a intarit si glazura, ornam dupa preferinta.

   Serviti cu placere

TIPS-URI

1

eu am folosit glazura "la plic", dar la fel de bine putem folosi glazura facuta in casa, sau putem lasa numai cu crema pastrata separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (Pentru Halloween)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu ciocolata