Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 2474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 50 gr unt, topit
  • 225 gr biscuiti simpli cu cacao, sfaramitati
  • Pentru umplutura
  • 225 gr ciocolata amaruie, topita
  • 500 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 300 ml smantana grasa
  • 50 ml cappuccino
  • Pentru topping
  • 200 ml smantana grasa
  • 50 ml cappuccino
  • cacao, pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de branza cu ciocolata si cappuccino:

Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm.
Se amesteca untul cu biscuitii, apoi se pune compozitia in tava, apasand-o pe fundul tavii.

Se bate, cu mixerul, crema de branza cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.Cu mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata, smantana si 50 ml cappuccino.Se toarna compozitia obtinuta in tava si se da prajitura la copt 1h 10 minute – 1h 15 minute, pana se va intari putin (suprafata va trebui sa fie lucioasa, iar umplutura va fi putin moale dar se va intari odata ce se va raci).Se trece cu un cutit in jurul marginilor tortului, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider cel putin 3 ore.

Se scoate tortul din tava.Pentru topping, se amesteca smantana cu cappuccino, apoi se intinde acest amestec peste suprafata tortului.Se pudreaza tortul cu putina cacao si se serveste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de branza cu ciocolata si cappuccino 29865
retete culinare - Tort de branza cu ciocolata si cappuccino 29866
retete culinare - Tort de branza cu ciocolata si cappuccino 29867
retete culinare - Tort de branza cu ciocolata si cappuccino 29868
retete culinare - Tort de branza cu ciocolata si cappuccino 29870
retete culinare - Tort de branza cu ciocolata si cappuccino 29871
retete culinare - Tort de branza cu ciocolata si cappuccino 29873

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S