Tort de cappucino si ciocolata alba

de mihasara in Torturi, 13 Mar 2013 | 3515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 50 ml lapte
  • 175 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 lg cafea fierbinte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr frisca lichida
  • 1 lingura cafea tare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cappucino si ciocolata alba:

In primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.

Incalzim cuptorul la 180 de grade.

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.

Adaugam ouale si mixam dupa fiecare cate un  minut.

Amestecam intr-un vas separat cacaoa, praful de copt, sare si scortisoara.

Punem jumatate din compozitia de faina peste cea de oua si unt si amestecam usor.

Turnam laptele si amestecam usor dupa care adaugam si restul de faina.

La final adaugam si cafeaua-6 linguri si amestecam.

De preferat ar fi sa coacem blatul in doua forme cu diametrul de 17cm, eu asa am facut.

Impartim compozitia in cele doua tavi tapetate pe fund cu hartie de copt iar pe laterale unse cu unt si tapetate cu cacao.

Coacem cam 25-30 de minute.

 La 25 de minute facem proba cu scobitoare si daca mai e nevoie mai lasam in cuptor.

Le lasam sa sa receasca 10 minute in tavi dupa care le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca bine.

Intre timp ne ocupam si de crema mai ales ca trebuie sa stea la congelator cel putin jumatate de ora.

Punem intr-un vas la bain marie 100ml frisca lichida si adaugam ciocolata si lasam pana se topeste ciocolata iar compozitia este omogena, o luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

O lasam la racit, dupa care o punem la rece pentru cel putin 30 de minute.

Mixam restul de frisca cu jumatate de lingurita de zahar vanilat.

Scoatem crema din congelator si o mixam foarte bine, apoi adaugam frisca putin cate putin si lingura de cafea.

Punem primul blat pe un platou, adaugam jumatate din crema, punem si cel de al doilea blat si retul de crema.

Inainte de servire presaram peste stratul de crema, cacao si scortisoara.

 

COMENTARII (14)

danakarin 1

14.03.2013, 07:21

Frumos!

mamaieelena 1

14.03.2013, 18:38

place

babi5 1

27.08.2013, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55