Tort de capsuni acoperit cu ciocolata

de Alina26 in Torturi, 6 Mar 2013 | 3771 vizualizari

 

Acest tort e pentru prima data cand l-am facut....E foarte usor de pregatit 15 minute,mai ales ca nu trebuie blat :),.....dar se lasa 12 ore la rece....:)...sper sa va placa.
Imi pare rau ca nu am mai multe poze ...poate se intelegea mai bine,dar sper sa va iasa.:):)......cu prima ocazie am sa pun si alte poze;);)

 

INGREDIENTE

  • 35-40 piscoturi
  • 700g capsuni
  • 20g unt
  • 500 ml spantana pentru frisca
  • o esenta de vanilie

Glazura

  • 300g ciocolata amaruie
  • o cescuta de cafea
  • 2 linguri esenta rom

Decorarea

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150g migdale fasii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni acoperit cu ciocolata:

Ungeti o tava rotunda de 22 cm diametru,cu unt.Rupeti piscoturile in trei parti si lipiti pe peretii si fundul tavii cu piscoturi.(trebuie sa impartiti piscoturile in 3,dupa ce le-ati rupt.)

Spalati capsunile si 250 g le dati prin blender,iar acest "pireu" de capsuni obtinut il dati printr-o sita ca sa eliminati semintele.Taiati restul capsunilor felii.Faceti frisca din 500 ml smantana si esenta de vanilie,adaugati "pireul" de capsuni si feliile de capsuni.

Varsati jumatate din compozitia obtinuta in tava cu piscoturi,apoi acoperiti cu alte piscoturi,puneti cealalta jumatate de compozitie si acoperiti cu restul piscoturilor (fiind ultimul),Daca mai e nevoie de piscoturi mai rupeti.Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si puneti o farfurie peste.Lasati la frigider 12 ore.

Dupa ce au trecut 12 ore (rasturnati tortul pe un platou),pregatiti glazura:rupeti ciocolata bucatele si dati-o intr-o craticioara cu romul si cafeaua.Cand s-a topit ciocolata luati de pe foc si adaugati rand pe rand bucatele de unt si bateti cu mixerul,pana devine putin lichida.

Pregatiti si migdalele...le puneti intr-o tigaie si le prajiti pana devin aurii.Lasati sa se raceasca.Faceti frisca.

Acoperiti complet tortul cu glazura obtinuta si acoperiti lateralele  cu migdale,ajutati-va de o lingura de lemn.Puneti tortul in frigider pentru o ora.

Inainte sa il serviti il decorati cu frisca.....sau cu ce doriti,la placerea fiecaruia. Sper sa va placa. :):)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni acoperit cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:05

Ce tort frumos.Bine ai venit la noi!

mamaieelena 1

06.03.2013, 21:42

place

Alina26 1

07.03.2013, 10:00

Va multumesc!!!!
Da da se leaga....al meu a ramas intreg...adica nu a cazut dar ca sa fiti mai sigura poti sa pui si gelatina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si portocala