Tort de capsuni acoperit cu ciocolata

de Alina26 in Torturi, 6 Mar 2013 | 1875 vizualizari

 

Acest tort e pentru prima data cand l-am facut....E foarte usor de pregatit 15 minute,mai ales ca nu trebuie blat :),.....dar se lasa 12 ore la rece....:)...sper sa va placa.
Imi pare rau ca nu am mai multe poze ...poate se intelegea mai bine,dar sper sa va iasa.:):)......cu prima ocazie am sa pun si alte poze;);)

 

INGREDIENTE

  • 35-40 piscoturi
  • 700g capsuni
  • 20g unt
  • 500 ml spantana pentru frisca
  • o esenta de vanilie

Glazura

  • 300g ciocolata amaruie
  • o cescuta de cafea
  • 2 linguri esenta rom

Decorarea

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150g migdale fasii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni acoperit cu ciocolata:

Ungeti o tava rotunda de 22 cm diametru,cu unt.Rupeti piscoturile in trei parti si lipiti pe peretii si fundul tavii cu piscoturi.(trebuie sa impartiti piscoturile in 3,dupa ce le-ati rupt.)

Spalati capsunile si 250 g le dati prin blender,iar acest "pireu" de capsuni obtinut il dati printr-o sita ca sa eliminati semintele.Taiati restul capsunilor felii.Faceti frisca din 500 ml smantana si esenta de vanilie,adaugati "pireul" de capsuni si feliile de capsuni.

Varsati jumatate din compozitia obtinuta in tava cu piscoturi,apoi acoperiti cu alte piscoturi,puneti cealalta jumatate de compozitie si acoperiti cu restul piscoturilor (fiind ultimul),Daca mai e nevoie de piscoturi mai rupeti.Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si puneti o farfurie peste.Lasati la frigider 12 ore.

Dupa ce au trecut 12 ore (rasturnati tortul pe un platou),pregatiti glazura:rupeti ciocolata bucatele si dati-o intr-o craticioara cu romul si cafeaua.Cand s-a topit ciocolata luati de pe foc si adaugati rand pe rand bucatele de unt si bateti cu mixerul,pana devine putin lichida.

Pregatiti si migdalele...le puneti intr-o tigaie si le prajiti pana devin aurii.Lasati sa se raceasca.Faceti frisca.

Acoperiti complet tortul cu glazura obtinuta si acoperiti lateralele  cu migdale,ajutati-va de o lingura de lemn.Puneti tortul in frigider pentru o ora.

Inainte sa il serviti il decorati cu frisca.....sau cu ce doriti,la placerea fiecaruia. Sper sa va placa. :):)

 

COMENTARII (8)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:05

Ce tort frumos.Bine ai venit la noi!

mamaieelena 1

06.03.2013, 21:42

place

Alina26 1

07.03.2013, 10:00

Va multumesc!!!!
Da da se leaga....al meu a ramas intreg...adica nu a cazut dar ca sa fiti mai sigura poti sa pui si gelatina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: