Tort de capsuni cu crema de iaurt.

de dicarmencitta1957 in Torturi, 17 Mai 2010 | 6820 vizualizari

 

by dicarmencitta1957.
Acesta este tortul preferat de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi piscoturi de sampanie
  • .Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun;
  • 2 linguri zeama de lime;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 2 plicuri gelatina pudraDr. Oetker;
  • 500gr smantana Covalact 15% grasime;
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale);
  • 500 gr crema de iaurt;
  • 500 gr branza de vaci dulce;
  • 2linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt.
  • 2 linguri rom,
  • 2linguri Amaretto,
  • 2 plicuri ness,
  • 1 plic Bourbon-Vanille Aroma,pentru siropul cu care vom insiropa  piscoturile,la care vom adauga si apa plata.
  • Siropul trebuie sa aiba cel putin 250 ml.
  • 2 pungi de piscoturi de sampanie.
  • pentru decor si pentru crema de iaurt,
  • 2 kg de capsuni mari.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu crema de iaurt.:

 Mod de preparare:

Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Mentionez ca nu trebuie sa fie fierbinte gelatina cand o turnam peste crema de iaurt(dupa ce am incalzit-o deasupra la flacara de la aragaz,amestec incontinuu in ea pana se raceste un pic). Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.
Trecem la prepararea siropului din 2 linguri de rom(esenta,sau rom de baut)2 linguri de Amaretto,1 plic Bourbon-Vanilla Aroma,2 pliculete de ness,3 sau 4 linguri de zahar(depinde cat de dulce ne place sa fie siropul)si adaugam apa plata pana la 250 ml.Lasam siropul sa se raceasca si apoi trecem la insiroparea piscoturilor.
Insiropam primul rand de piscoturi,apoi adaugam crema de iaurt in care am pus si capsuni taiate cubulete mici(vedeti foto).Punem crema din abundenta,venim iar cu un rand de piscoturi inmuiate in siropul de cafea si mergem pana sus.Am avut trei randuri.Specific ca am o tava mai mare in care fac acest tort cu crema de iaurt si orice fel de fructe.Bagam la frigider pentru cel putin 3 ore ca sa se intareasca crema(a doua zi este o minune de tort).Este un tort foarte delicios si racoros.Mare atentie si cu insiroparea piscoturilor care se face rapid si nu le insiropam prea mult.Se vede din poze,cum am procedat.Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de capsuni cu crema de iaurt.-0
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-1
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-2
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-3
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-4
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-5
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-6
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-7
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-8
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-9
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-10
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-11
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-12
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-13
Tort de capsuni cu crema de iaurt.-14

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 1

17.05.2010, 19:37

Multumesc pentru comentariile facute,pentru toate fetele am cate o felie generoasa din acest tort.Va pup si va multumesc.

nadina73

nadina73 1

17.05.2010, 23:15

si eu si eu vreau pun si 5 furculite mai este si pt mine?super bine arata

ela

ela 1

17.05.2010, 23:16

am terminat tarta mea asa ca am pornit prin vecini,ca imi plac capsunileeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!