TORT DE CAPSUNI CU FISTIC

de Roda in Torturi, 18 Mai 2009 | 4661 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor, deci, zilnic imi incant familia cu cate o prajitura noua.Iata una dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri de ou,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 150g.zahar pudra,
  • 80g.fistic;
  • Pentru crema:
  • 4 foi de gelatina,
  • 500g.capsuni,
  • 4dl.frisca,
  • 50g.zahar praf,
  • 20g.fistic,frunzulite de lamaita pentru ornat;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE CAPSUNI CU FISTIC:

u

(12 felii/1 ora)

1.Se taie 2 hartii de copt cu diametrul de 26 cm.Se preincalzeste cuptorul la 100*C.

2.Se prepara blatul:albusurile de ou se bat spuma cu putina sare si cu sucul de lamaie se pune pe bain-marie ,batand mereu cu telul.Si incorporeaza zaharul,putin cate putin si ,in final, fisticul.1/2 din compozitie se pune pe o hartie  de copt, cealalta pe a doua hartie.Se pun pe rastelul cuptorului  si se lasa 35 de minute.Inca 3 ore se lasa in cuptorul oprit pentru ca sa se usuce.Din cand in cand , se aprinde cuptorul pentru 5 minute, ca sa nu se raceasca de tot, apoi iarasi se stinge.

3.Gelatina se inmoie in apa .Capsunile se spala , se scurg, se taie in doua .Se pune prima foaie de tort intr-o forma rotunda de tort, peste se aseaza capsunile taiate.

4.Se bate frisca cu zaharul pudra.Gelatina se amesteca cu o lingura de apa fierbinte ,apoi cu putina frisca si se incorporeaza in frisca batuta.1/2 din frisca se pune peste o parte din capsuni, se netezeste, se acopera cu al doilea blat,peste care se pune frisca ramasa si se aranjeaza capsunile  ramase si se tine la rece, in frigider 2 ore.

5.La servire , se orneaza cu fistic taiat bucati si frunzulite de lamaita.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CAPSUNI CU FISTIC" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema Kinder Bueno