TORT DE CAPSUNI CU FISTIC

de Roda in Torturi, 18 Mai 2009 | 2119 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor, deci, zilnic imi incant familia cu cate o prajitura noua.Iata una dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri de ou,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 150g.zahar pudra,
  • 80g.fistic;
  • Pentru crema:
  • 4 foi de gelatina,
  • 500g.capsuni,
  • 4dl.frisca,
  • 50g.zahar praf,
  • 20g.fistic,frunzulite de lamaita pentru ornat;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE CAPSUNI CU FISTIC:

u


(12 felii/1 ora)


1.Se taie 2 hartii de copt cu diametrul de 26 cm.Se preincalzeste cuptorul la 100*C.


2.Se prepara blatul:albusurile de ou se bat spuma cu putina sare si cu sucul de lamaie se pune pe bain-marie ,batand mereu cu telul.Si incorporeaza zaharul,putin cate putin si ,in final, fisticul.1/2 din compozitie se pune pe o hartie de copt, cealalta pe a doua hartie.Se pun pe rastelul cuptorului si se lasa 35 de minute.Inca 3 ore se lasa in cuptorul oprit pentru ca sa se usuce.Din cand in cand , se aprinde cuptorul pentru 5 minute, ca sa nu se raceasca de tot, apoi iarasi se stinge.


3.Gelatina se inmoie in apa .Capsunile se spala , se scurg, se taie in doua .Se pune prima foaie de tort intr-o forma rotunda de tort, peste se aseaza capsunile taiate.


4.Se bate frisca cu zaharul pudra.Gelatina se amesteca cu o lingura de apa fierbinte ,apoi cu putina frisca si se incorporeaza in frisca batuta.1/2 din frisca se pune peste o parte din capsuni, se netezeste, se acopera cu al doilea blat,peste care se pune frisca ramasa si se aranjeaza capsunile ramase si se tine la rece, in frigider 2 ore.


5.La servire , se orneaza cu fistic taiat bucati si frunzulite de lamaita.

 

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

20.05.2009, 07:21

mmmm...ce bine suna

yammy 1

20.05.2009, 15:48

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI