Tort de capsuni cu mascarpone si frisca

de Maria68 in Torturi, 19 Aug 2012 | 7711 vizualizari

 

Acest tort pot sa-l consider o premiera! Este facut in mare parte de fiica mea Andrada :X . !!!!!! ( sunt foarte mandra de ea!)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 14 linguri faina
  • 6-7 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 250-300 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri de zahar pudra
  • 10 g foi de gelatina
  • 1-2 caserola mare de capsuni
  • Pentru insiropat:
  • 100 g apa
  • 50 g zahar
  • Pentru ornat:
  • Frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • Ornamente sidefate Dr. Oetker ( sau orice tip de ornamente)
  • sos desert de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu mascarpone si frisca:

Cuptorul se incinge la foc potrivit( 175-180 grade).

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata adaugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata  de faina. Separat mixam albusurile pe care le  adaugam treptat amestecand incet cu o lingura de lemn. Se toarna aluatul intr-o forma cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de cca. 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii)

Intre timp pregatim crema:

Crema mascarpone  impreuna cu 2-3 linguri de zahar pudra se bate  cu mixerul . Foile de gelatina se dizolva la bain-marie (dar sa nu dea in clocot)  si amestecam cu crema mascarpone. Se bate frisca lichida, iar cand este gata adaugam cu o lingura in compozitia cu gelatina si amestecam pana se omogenizeaza. Se adauga apoi intreaga cantitate de frisca, amestecand usor .

Blatul se taie in doua. Blatul inferior se insiropeaza( eu nu am insiropat cu apa si zahar, am folosit lapte pentru a nu fi prea dulce pentru copii) si  ungem cu jumatate din cantitatea de crema . Capsunile le spalam,  le curatam de codite si le asezam pe prosoape de bucatarie pentru a absoarbe plusul de apa. Le asezam in crema asezata pe blat( trebuiau sa fie mai numeroase in crema dar soricecul cel mic pe nume Andrada, a tot gustat:))!, dupa care peste ele asezam cealalta jumatate  de crema.La final asezam blatul superior peste compozitie. 

Pentru ornat:

Se bate frisca lichida cu un plic de intaritor de frisca, urmand instructiunile de pe plic. Se acopera tortul cu frisca si se decoreaza dupa cum doriti.......in cazul nostru cu bombonele sidefate si sos desert de ciocolata. Tortul a fost decorat bineinteles tot de Andrada!!!

Se lasa la frigider 2-3 ore, inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Laly 1

22.08.2012, 12:46

O bunatate

Maria68 1

24.08.2012, 11:08

ultumesc mult, dragele mele

babi5 1

26.06.2013, 15:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si frisca