Tort de caramel

de Bianca20 in Torturi, 4 Apr 2013 | 4996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • piscoturi;
  • 300 ml cafea tare (pregatita);
  • zeama de portocala sau esenta de rom;
  • Crema:
  • 150 ml lapte;
  • 2 galbenusuri;
  • 7 linguri zahar;
  • cacao;
  • 1 plic gelatina;
  • 200 ml smantana;
  • 1 lingurita zahar vanilat;
  • zeama de portocala;
  • Decor:
  • o ciocolata amaruie;
  • 2 lingurite de lapte;
  • cacao;
  • 2 lingurite de zeama de portocala;
  • banana;
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de caramel:

Crema:

Zaharul se pune la caramelizat la foc mic dupa care se adauga treptat laptele si se amesteca pana cand se topeste tot. Galbenusurile se amesteca cu 1-2 linguri cacaoa si 2 linguri de lapte, dupa care se incorporeaza in crema de zahar. Se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la racit.

Gelatina se amesteca cu 5 linguri de apa si se pune la cald, daca mai este nevoie se mai poate adauga apa. Smantana se bate frisca cu lingurita de zahar vanilat si se amesteca cu crema de zahar racita. Dupa ce se amesteca bine se adauga si gelatina si se mai amesteca un pic dupa care se da la racit. Se poate adauga dupa gust si un pic de zeama de portocala.

Cafeaua pregatita se amesteca cu zeama de la o portocala sau cu o sticluta de esenta de rom, dupa gustul fiecaruia.

Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza pe o tava in orice forma doriti. Se pune un strat gros de crema care se intinde bine si cu grija peste piscoturi. Se mai aseaza un strat de piscoturi si crema ramasa pentru ornat.

Ciocolata se topeste cu laptele sau cu zeama de portocala. Se intinde subtire pe o folie si se lasa la racit. Se poate orna cu ciocolata topita sau cu cacao presarata, banane sau cu o alta crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

babi5 1

25.06.2013, 20:46

andreea1050 1

25.07.2013, 21:51

andreea1050 1

25.07.2013, 21:53

Pare foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si ciocolata