Tort de caramel cu ciocolata

de Delicii Sanatoase in Torturi, 27 Feb 2014 | 25245 vizualizari

 

Aceasta reteta s-a lasat cam mult asteptata.
Este tortul meu preferat, pentru ca imi place ciocolata si pentru ca am reusit sa obtin o consistenta tare potrivita.
Am folosit o tava de tort mica, de 16 cm, din care am taiat 6 felii destul de mari.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 60 gr nuca
  • 70 gr seminte de floarea soarelui
  • 130 gr prune uscate
  • 2 Lg cacao
  • 1 vf cutit pudra de cardamom
  • 2 Lg unt de cacao topit
  • Crema de caramel:
  • 1 cana curmale fara samburi
  • 3/4 cana caise uscate
  • 2 Lg pudra de maca
  • 3 Lg unt de nuca
  • 4 Lg unt de cacao topit
  • Crema de ciocolata:
  • 250 gr caju
  • 150 ml apa
  • 6 Lg cacao
  • 200 gr miere (sau dupa gust)
  • 6 Lg unt de cacao topit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de caramel cu ciocolata:

Blat:

Nuca si semintele de floarea soarelui se lasa peste noapte la hidratat in apa. Se poate si fara acest pas.

Apoi se pun in robotul cu lama S impreuna cu cacaoa si se macina pana se maruntesc cat de mult vrem (mai fin sau cu bucati mai mari ca sa fie crocant). 

Se adauga prunele uscate si untul de cacao topit si se proceseaza pana compozitia este bine legata. Daca se leaga mai greu, putem adauga 1-2 linguri de apa.

Se preseaza uniform in forma de tort.

Crema de caramel:

Curmalele si caisele se lasa la inmuiat in apa peste noapte. Se scurge apa si se pun in robot impreuna cu restul ingredientelor. Se proceseaza pana obtinem o pasta consistenta, pe care o punem peste blat. Este mai lipicioasa, dar cu ajutorul unei spatule sau linguri, se va intinde usor.

Untul de nuci se poate face acasa. Puneti in robot o cana cu nuci nehidratate si procesati pana incepe sa se elibereze uleiul si sa se transforme in unt. Puteti si sa puneti nucile pentru 3-4 minute in cuptorul preincalzit si apoi sa le procesati.

Crema de ciocolata:

Lasam caju-ul la hidratat pentru aprox. 4 ore. Il punem apoi in blender cu apa si macinam pana obtinem o crema. Chiar daca este mai groasa si inca au ramas bucati de caju, nu mai adaugam apa. Adaugam mierea si untul de cacao topit, care vor ajuta la procesare, dupa care punem si cacao. Totul trebuie sa fie bine omogenizat. Gustati ca sa ajustati dupa preferinte.

Crema obtinuta se toarna peste crema de caramel. Tortul se pune in congelator pentru aproximativ 4-5 ore. Secretul este sa nu inghete, ci doar sa se intareasca si sa poata fi scos usor din forma.Ulterior poate fi pastrat in frigider. Eu am pus pe deasupra gem de macese facut in casa, insa puteti pune topping de fructe.

Este perfect la gust si arome ( cel putin pentru gusturile mele), dar si satios, asa ca taiati felii mici din el. 

Astept sa imi spui tie cum ti-a placut!

Cu drag,

Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Delicii Sanatoase 1

05.03.2014, 19:43

Ela, eu folosesc robotul cu lama S pentru a face blatul tortului, iar crema o fac in blender. Folosesc un Philips HR 7775, de 1000 wati.

Ela68 1

11.03.2014, 13:44

Multumesc , m-am luminat

Panacris 1

23.02.2021, 17:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si capsuni