Tort de cartofi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2014 | 4312 vizualizari

 

Un altfel de ”rakot krumpli” cum ar spune mama mea ;) de fapt cartofi așezați în straturi, înnobilați cu sos de brânză, smântână și ou, găit la cuptor;) Bun ca și fel principal, bun ca și garnitură ;) Totul a plecat de la o provocare Delikat 40 de ani ;)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi roșii de Tg Secuiesc cca. 1000 g,
  • Brânză dulce 500 g,
  • Smântână grăsime 3% 200 ml,
  • Sare iodată,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Pesmet auriu 3 linguri,
  • Cașcaval 100 g,
  • Ceapă chives.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cartofi:

Cartofii se fierb în coajă cu apă asezonată cu sare sau Delikat de legume. Apoi se curăță de coajă și se taie felii.

Între timp se amestecă ouăle cu smântâna, brânza dulce, ceapa chives tocată mărunt, pesmetul și cașcavalul ras. Într-o tavă de tort se așează feliile de cartofi, apoi se toarnă amestecul de brânzeturi peste feliile de cartofi, se scutură vasul, ca lichidul să intre bine, printre feliile de cartofi. Apoi se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.

După ce s-a rumenit, tortul nostru se scoate și se servește cald sau rece, ca atare sau alături de salată de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:15

diaconta 1

03.12.2014, 11:01

Mie imi plac cartofii, gatiti in orice fel

katty 1

25.04.2019, 20:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu cascaval la cuptor