Tort de ciocolata (2)

de Adele in Torturi, 30 Mar 2014 | 1329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua.
  • 8 linguri zahar.
  • 3 linguri ulei.
  • 5 linguri faina.
  • 1 praf de copt.
  • 3 linguri de dulceata de caise.
  • Crema:
  • Ciocolata 100 gr.
  • frisca 100 ml.
  • Sirop :
  • zahar ,
  • apa ,
  • esenta de rom.
  • Decor :
  • ciocolata
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata (2):

Blat: Punem 4 linguri de zahar pe foc si lasam sa devina caramel, adaugam 2 linguri de apa si lasam la racit. Batem ouale cu 4 linguri de zahar si ulei,adaugam dulceata, faina si praful de copt si amestecam bine, siropul de caramel racit il adaugam la urma (daca compozitia e prea moale mai putem adauga 2 linguri de faina). Punem in tava si dam la cuptor pentru 30 de min. la 180°.

Crema: Topim ciocolata pe baia de aburi si lasam sa se raceasca un pic. Batem frisca bine si turnam ciocolata peste frisca amestecand de jos in sus pana se omogenizeaza totul .

Sirop: Punem un pahar de apa cu 4 linguri de zahar pe foc, cand zaharul s-a topit si incepe sa fiarba apa, adaugam esenta si luam de  pe foc, lasam la racit.

Blatul racit bine il taiem in doua, insiropam partea de jos si punem crema. Punem si partea de sus, insiropam bine si dam la frigider pentru cateva minute.

Intre timp punem pe foc 100 gr de ciocolata cu 3 linguri de frisca lichida sau smantana si invartim pana se topeste si devine lucioasa si cremoasa.

Ciocolata topita o turnam peste tort,dam din nou la frigider cateva minute si apoi ornam cu frisca.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si fructe sau alte tipuri de crema.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata (2)-0
Tort de ciocolata (2)-1
Tort de ciocolata (2)-2
Tort de ciocolata (2)-3
Tort de ciocolata (2)-4

COMENTARII (11)

Adele

Adele 1

30.03.2014, 20:32

MIUTA

MIUTA 1

31.03.2014, 15:05

Adele

Adele 1

31.03.2014, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!