Tort de ciocolata

de madi_marin in Torturi, 17 Iul 2011 | 4011 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru mama mea, care pe 14 iulie a implinit 54 de ani. De sarbatorit am sarbatorit-o azi. La multi ani,mama! Sa fii sanatoasa si sa te avem prin preajma 100 de ani de-acum incolo! Te iubim mult mult de tot!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu cacao neaga

Crema:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g cacao neagra
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 3 pliculete de ness
  • 500 g margarina Unirea sau Delma

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 4 linguri cu miere
  • 300 ml apa
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • frisca lichide
  • fructe
  • cacao
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace cam 25-30 minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit .

Crema: se pun la foc foarte mic ouale intregi cu zaharul. Se amesteca continuu pana se dizolva complet, apoi se adauga cacaoa,nessul  si lichiorul. Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte de pe foc. Acum se adauga margarin taiata in bucatele si se amesteca pana ce aceasta s-a dizolvat. Se da crema al rece, eventual la congelator ca sa capete consistenta si sa poata fi intinsa pe blat fara sa curga.

Siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, cand s-a dizolvat complet se da deoparte si se adauga mierea , lichiorul si esenta. Se lasa la racit.

Asamblare: se taie blatul in doua (se poate si in trei straturi), se insiropeaza bine ambele blaturi , se pune trei sferturi de crema intre ele, iar cu restul se imbraca tortul. Se da la rece pana a doua zi, cand se poate orna cu frisca, fructe sau alt decor la alegere. Eu am ornat cu frisca, zmeura, pudra  de cacao si putina ciocolata rasa.

E un tort delicios, insiropat, ciocolatos.....Pentru cunoscatori!

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata-0
Tort de ciocolata-1
Tort de ciocolata-2

COMENTARII (22)

mamaieelena

mamaieelena 1

18.07.2011, 07:24

f bun

madi_marin

madi_marin 1

18.07.2011, 09:53

fetele.....multumesc..... va pup si va imbratisez pe toate din partea ei......

Corinuta

Corinuta 1

07.08.2011, 22:09

ce frumos e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!