Tort de ciocolata

de ramo_cata in Torturi, 8 Noi 2009 | 4257 vizualizari

 

Preparat cu multa dragoste pentru sotul meu care ieri a mai adaugat inca un an in buchetul vietii...si dupa cum vedeti e fan ciocolata:)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g faina
  • 1 linguritza praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic de budinca cu gust de ciocolata
  • 3 linguri de cacao
Pentru crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca cacao
  • 200g ciocolata amaruie
  • unt
Pentru glazura:
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca
  • 1 lingura ulei
Pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 4 linguri de zahar
Pentru ornat:
  • o ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea.galbenusurile le-am frecat cu uleiul,le-am adaugat peste albusuri.am adaugat budinca si cacaua.am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.

Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic.am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.

Crema:

Am preparat budinca(500 ml lapte,praful de budinca,2 linguri de faina,4 linguri de zahar)  peste care am adaugat ciocolata mestecand continuu sa nu se prinda..totul la foc mic...la final am adaugat si untul,cam 2 linguri.

 

Glazura:

Am pus frisca pe foc foarte mic si am adaugat ciocolata rupta bucatele.am amestecat pana la topire.am adaugat uleiul.am citit intr-o revista ca uleiul ii da stralucire care se mentine si a2a zi...

 

Sirop:am fiert apa cu zaharul pana s-a topit.

Am taiat blatul in doua,am insiropat primul blat,am adaugat crema.am pus ce-l de-al doilea blat,l-am insiropat.am turnat glazura calduta in mijlocul blatului,am lasat sa se scurga bine,sa se acopere si marginile lui.nu am nivelat cu nimic.

Ornat:am topit ciocolata alba...pe o foaie de copt am desenat 3 inimioare si diverse modele care mi-au venit in cap pe moment...dupa ce s-au racit le-am asezat pe tort...

 

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am topit ciocolata alba pe foc apoi m-am documentat si ar fi fost mai bine sa o topesc la bain-marie

2

desenele trebuiau bagate un picut la congelator ,nici asta nu am facut...

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata-0
Tort de ciocolata-1
Tort de ciocolata-2
Tort de ciocolata-3
Tort de ciocolata-4
Tort de ciocolata-5
Tort de ciocolata-6
Tort de ciocolata-7
Tort de ciocolata-8
Tort de ciocolata-9
Tort de ciocolata-10
Tort de ciocolata-11

COMENTARII (23)

ramo_cata

ramo_cata 1

03.03.2010, 21:29

imi pare rau ca nu ti-am raspuns dar n-am mai avut acces la calculator,sunt la sora mea in vizita..cum a iesit tortuletul?

susu

susu 1

11.03.2010, 09:49

A iesit foarte bun doar ca l-am facut cu mici modificari. Este tortul martisor.

bianca92

bianca92 1

28.10.2013, 14:45

tortul perfect pentru fanii de ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!