Tort de ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 8 Noi 2011 | 15007 vizualizari

 

Am promis ca vin cu tort. Azi Sf. Mihai si Gavril, maine Cezar implineste 39 ani, asa ca La multi ani mie, la multi ani Cezar, la multi ani sarbatoritilor zilei.
La multi ani noua!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un strop esenta migdale
  • un vf cutit praf copt
  • un vf cutit sare
  • o lingura cacao
  • capuccino prparat -pentru insiropat
crema 1.
  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • un plic gelatina
crema 2.
  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • un plic gelatina
crema 3
  • 350 ml frisca
  • o ciocolata amaruie (100 gr)
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri capuccino
  • un plic gelatina
glazura
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 125 ml frisca lichida
  • o lingurita unt
pentru decor - alune cu ciocolata, macinate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blat.

Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.

Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.

Taepetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam.

Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 20-25 minute (testam cu o scobitoare).

Lasam la racit.

Cremele le facem toate odata.

Procedam asa:

- pregatim 3 caraticioare in care punem cate 150 ml frisca si adaugam in prima ciocolata alba, in a doua ciocolata cu lapte si-a a treia ciocolata amaruie, cu lapte si continutul plicurilor de capuccino.

Le punem la foc mic, pe toate, amestecand sa nu se prinda, pana la diluarea completa.

Intre timp punem intr-un vas toate 3 plicurile de gelatina plus 150 ml apa.

Lasam cel putin 5 minute la hidratat.

Cand compozitiile de ciocolata sunt fierbinti dar focul e oprit, impartim in fiecare gelatina.

Amestecam pana la diluare si le lasam la racit.

Mixam frisca ramasa (cele 600 ml).

Cand amestecurile de ciocolata sunt complet racite, impartim in fiecare, in mod egal, frisca mixata si amestecam usor in fiecare.

Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara.

Turnam prima data amestecul cu ciocolata cu lapte, nivelam si dam la rece pentru 15 minute.

Dupa 15 minute scoatem si turnam amestecul cu capuccino iar dupa alte 15, cel cu ciocolata alba.

Asezam deasupra blatul apasandu-l usor. Insiropam cu cateva linguri capuccino preparat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Asezam un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma rasturnam tortul .

Desprindem usor folia si preparam apoi glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor.

Racim introducand vasul intr-un vas cu apa rece si turnam glazura calduta peste tort.

Tapetam partile laterale cu alune cu ciocolata si dam tortul la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata-0
Tort de ciocolata-1
Tort de ciocolata-2
Tort de ciocolata-3

COMENTARII (107)

Alexandra Burz 1

13.03.2014, 08:09

Ce buun

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:33

Minunat tort!!

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04