Tort de ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Noi 2011 | 4387 vizualizari

 

Azi este ziua nepotelului meu, asa ca i-am pregatit un tortulet pe gustul mamicii si surorii lui, adica de ciocolata, pentru ca el are abia 1 anisor si inca nu are pretentii :)):))
La multi ani iubitul meu nepotel!!!!La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • ~ 8 linguri de faina
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 cicolata cu lapte
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 4 linguri cu lapte
  • in plus:
  • fulgi de ciocolata - ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 15 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 2.

Pregatim crema:

Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine-marine, dupa care o lasam la racit pana incepe sa se intareasca putin. Intre timp mixam bine praful de crema cu laptele si zaharul, dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom, apoi mixam din nou pana la omogenizare. Dam la rece 10 minute.

Insiropam primul blat cu zeama de la compot sau cu un sirop facut din apa fiarta cu zahar , dupa care punem jumatate din crema, celalat blat insiropat si restul de crema peste care vom pune glazura pe care am lasat-o putin la rece ( ciocolata topita la cuptorul cu microunde peste care punem laptele si omogenizam). Deasupra ornam cu fulgi de ciocolata, eu am avut un ou de ciocolata pe care l-am rupt in bucatele mici.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.11.2011, 08:14

multumesc alina

RuxyRux 1

15.11.2011, 16:30

Arata superb...sa iti traiasca nepotelul si sa va bucurati de el

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun