Tort de ciocolata

de MIUTA in Torturi, 20 Feb 2012 | 6862 vizualizari

 

Va invit la o felie virtuala de tort ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • BLAT AMANDINA
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • suc de lamaie
  • CREMA CIOCOLATA
  • 400 g unt
  • 100 ml lapte
  • 30 ml suc de lamaie
  • 100 g cacao
  • 350 g zahar
  • 4 oua
  • o esenta de rom de Dr.Oetker
  • SIROP
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 4 plicuri capuccino de ciocolata
  • esenta de rom
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blat:Se separa ouale.Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Se adauga galbenusurile,apa,uleiul si praful de copt stins in 2-3 linguri suc de lamaie.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.La sfarsit se adauga faina si cacao.Se amesteca usor toate ingedientele.Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se da la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.Blatul se taie in 3 cand este foarte bine racit.

Crema:Se formeaza o compozitie din zahar,lapte,cacao,oua.Se pun intr-un vas pe baie de abur(bain marie) si se amesteca pana se ingroasa.Se pune sucul de lamaie si esenta de rom.Se lasa la racit.Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Sirop:Se fierb toate ingredientele pana se topeste zaharul.Se insiropeaza tortul cu siropul racit.

Glazura:Se topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi.Se pune pe tort caldut nu fierbinte.

Foile se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata.Deasupra se pune glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

ianculubita 1

21.02.2012, 21:27

LA MULTI ANI frumosi,sanatosi,cu multe impliniri si multa fericire!!!!

La Ancuta 1

21.02.2012, 23:15

La multi ani fericiti!!! Multa sanatate si bucurii!!!

Angelina_Elena 1

21.02.2012, 23:26

La multi ani!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema de castane.