Tort de ciocolata

de Maria68 in Dulciuri, 26 Iul 2012 | 4052 vizualizari

 

Bine v-am regasit!!!!!
Dupa o scurta pauza, am dorit sa va incant cu un desert dulce!
Dar rasfoind peste pozele facute am dat si peste acest tort , pe care din lipsa de timp( nu stiu cine nu se plange de lipsa de timp?! ) nu am ajuns sa-l postez.
Insa....mai bine mai tarziu decat niciodata.....!!!!!
Este o reteta foarte veche, preluata dintr-o carte care dateaza dinainte de revolutie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 70 g cacao
  • 250 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20-30 minute pe marginea aragazului, insa eu  l-am asezat deasupra altei cratite (bain-marie), dar la foc foarte, foarte mic  si il luam din cand in cand de pe foc. Se adauga faina amestecata cu cacao (care au fost in prealabil cernute prin sita), apoi albusurile spuma se incorporeaza usor.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si presarata cu faina. La acest blat nu se foloseste nici praf de copt, nici amoniac. Se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Pentru pregatirea cremei se freaca untul spuma, apoi se continua cu zaharul, dupa care se adauga cacaoa.

Blatul se taie in doua, se aseaza intre ele un strat de crema, iar cu restul se imbraca tortul in intregime.

Se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata