Tort de ciocolata

de adry88 in Torturi, 21 Sep 2012 | 1420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata
  • CREMA
  • 500 ml smantana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 50 g unt
  • DECOR
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam si ciocolata topita si racita, amestecam usor cu o lingura.

Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-intr-o cratita punem untul, smantana si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecam cu un tel pana se topeste, iar la final adaugam esenta de rom. Cand s-a racit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Blatul racit il taiem in 2. Asezam prima foaie, insiropam(eu am folosit compot de visine), crema si a 2 foaie insiropata.

Glazura: topim ciocolata impreuna cu frisca la microunde.

Turnam glazura peste tort si dam la frigider dupa care decoram dupa plac

Eu am facut o glazura de ciocolata amaruie si am turnat prima data si am intepat un pic blatul cu cutitul dupa care am turnat glazura de ciocolata cu  lapte.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata-0
Tort de ciocolata-1
Tort de ciocolata-2
Tort de ciocolata-3
Tort de ciocolata-4
Tort de ciocolata-5

COMENTARII (26)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:51

ciocolata

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

13.11.2012, 00:48

delicios tort!

adry88

adry88 1

13.11.2012, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!