Tort de ciocolata

de Lavinia in Torturi, 19 Dec 2012 | 83727 vizualizari

 

Pentru mine a fost tortul perfect de ciocolata,la aniversarea celor 18 ani :D

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 40 g cacao
  • Crema:
  • 600 g ciocolata
  • 50 g cacao
  • 600 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50-60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Prima data facem crema. Punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte)

Pentru blat mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi dubleaza volumul apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua si mixam bine pana devine un amestec omogen. Tapetam o tava (26 cm) cu hartie de copt si coacem 3 blaturi timp de 15 minute fiecare.(testul scobitorii)

Scoatem crema de la rece si o mixam pana devine spumoasa si se deschide putin la culoare. Punem crema intre blaturi ,imbracam si marginile tortului intr-un strat fin de crema si decoram cu glazura de ciocolata.

Dam tortul la rece pentru cateva ore si e gata de servire!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata-0
Tort de ciocolata-1
Tort de ciocolata-2
Tort de ciocolata-3

COMENTARII (64)

ianana

ianana 1

26.02.2014, 12:04

Buna lavinia!
Am incercat cu succes aceasta reteta a ta si ai mei o vor mereu. Este o fascinatie pentru mine si pentru ei. Iti multumim! Am facut o mica modificare in reteta si in loc de ciocolata am pus nutella. E fabulos tortul! Felicitari!!!!

 Lavinia

Lavinia 1

27.02.2014, 07:42

Ma bucur din suflet ca ai incercat reteta mea si v-a placut!Multumesc pentru aprecieri

mihaela90

mihaela90 1

01.11.2014, 21:49

Nu se insiropeaza blaturile?Arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12